Kültür Topluluğu'ndan Orhun Abideleri sergisi

Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi bünyesinde bulunan, daha önce birçok konferans ve panel düzenleyen Kültür Topluluğu öğrencileri bu defa Türk tarihinin en önemli eserlerinden birisi olan Orhun Abideleri'ni ve Orta Asya Türkleri'nin h.

Google Haberlere Abone ol
Kültür Topluluğu'ndan Orhun Abideleri sergisi

Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi bünyesinde bulunan, daha önce birçok konferans ve panel düzenleyen Kültür Topluluğu öğrencileri bu defa Türk tarihinin en önemli eserlerinden birisi olan Orhun Abideleri'ni ve Orta Asya Türkleri'nin hayat tarzlarını anlatan bir sergi düzenledi.

Sergiyi ziyaret eden öğrencilere Orhun Anıtları hakkında hem görsel hem de sözlü olarak bilgi verildi. Fotoğraf sergisi birçok öğrenci tarafından ziyaret edildi. Geçtiğimiz aylarda yaşamını yitiren araştırmacı, gazeteci ve fotoğraf sanatçısı Servet Somuncuoğlu tarafından çekilen fotoğrafların yer aldığı sergide Orta Asya’daki eski Türklerin hayatını anlatan fotoğraf albümleri de yer aldı.

ORHUN ABİDELERİ

M.S 8. yüzyılda yazılan Orhun Abideleri aynı zamanda Türklerin ilk yazılı eseri olarak kabul ediliyor. İçinde Türk adının geçtiği ilk eser olma özelliğini de taşıyan Orhun Abideleri, Yolluğ Tiğin tarafından yazıldı. Orhun Abideleri Danimarkalı Dilbilimci Wilhelm Thomsen tarafından çözülerek dünya mirasına kazandırıldı.
CİHAN

Yorumlar