Kültür şölenine salon engeli

'Gelenekten geleceğe' sloganı ile yapılan Anadolu ve Mezopotamya Kültürler Şenliği, salon engeline takıldı.

Google Haberlere Abone ol
Kültür şölenine salon engeli

'Gelenekten geleceğe' sloganı ile yapılan Anadolu ve Mezopotamya Kültürler Şenliği, salon engeline takıldı.

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde 14 Mart 2014 Cuma günü saat 18.30’da yapılacak olan şenlik için verilen izin iptal edildi. Viranşehir Girişimci İş Adamları (VİRGİAD) tarafından organize edilen kültür şöleni, Viranşehir Kaymakamlığı tarafından verilen izin yazısının ardından, Şanlıurfa’dan gelen bir yazı üzerine, izin yazısı iptal edildi. İptalin nedeni olarak, izni alınan ve parası ödenen Viranşehir Kapalı Spor Salonu'nda 'tadilat' yapılacağı gerekçe gösterildi.

Kuzey Irak’tan gelen öğrencilerin Kürtçe, Türkçe ve Arapça şarkı söylemeleri kimde ne gibi rahatsızlık yaptığı anlaşılamazken, önceden verilen izin yazısının ardından daha sonra programın yapılacağı salonun 'tadilat' gerekçesiyle izin yazısının iptal edilmesi kuşkulara sebep oldu. Salonun tüm kapıları kapatılıp basın mensuplarının çekim yapılmasına da izin verilmedi. Gazetecilerin görüşmek istediği görevliler, kendilerine gelen emir doğrultusunda kapıyı açamayacaklarını, salonun tadilat dolayısıyla kapatıldığını belirtti.

Viranşehir ve Şanlıurfa Gençlik Spor Müdürlüğü yetkilileri bu emrin kendilerine merkez tarafından gönderildiğini dile getirerek salonun tüm izin işlemlerinin merkez tarafından koordine edildiğini ifade etti.

VİRGİAD Başkanı Recep Acar, kültür şöleni için 15 gündür hazırlık yaptıklarını belirterek gelen misafirleri ağırlama günü yetkililer tarafından kendilerine iletilen olumsuz cevap karşısında hayal kırıklığına uğradıklarını belirtti. Acar, alınmış izne rağmen verilen cevap karşısında hem kendileri hem de misafir öğrenci ve öğretmenlerin şaşırdıklarını söyledi. Dernek Başkanı Recep Acar salon için günlerdir izin talebinde bulunduklarını, izin yazısının ellerinde olmasına rağmen şölene bir gün kala izinlerinin iptal edilmesinin anlaşılır olmadığını söyledi.

Başkan Acar, “Gelen öğrencilerin Viranşehir halkı ile kardeşlik bağlarını pekiştirmeleri kimleri rahatsız etti, kimler Türkiye’de kardeş kardeşi düşman etme peşinde? Konuyu toplum vicdanına havale edip kardeşliğimize vurulmuş bu darbe tarih tarafından affedilmeyecektir.” şeklinde konuştu.

Geçen yıl yine kapalı spor salonunda bu etkinliğin yapıldığını dile getiren Kuzey Irak’dan gelen öğretmenler, konuyu öğrencilere anlatmakta zorlandıklarını söyledi. CİHAN

Yorumlar