Kültür şöleni için Bitlis’e gelen Iraklı öğrenciler coşkuyla karşılandı

Bitlis Sanayici İş Adamları Derneği (BİSİAD) sponsorluğunda, Özel Selahaddin Eyyubi Koleji ile Irak'ta faaliyet gösteren Fezalar Eğitim Kurumları işbirliğiyle Bitlis’te düzenlenecek 'Mezopotamya ve Anadolu Kardeş Kültürler Şenliği' için Bitlis’e gelen Ir.

Google Haberlere Abone ol
Kültür şöleni için Bitlis’e gelen Iraklı öğrenciler coşkuyla karşılandı

Bitlis Sanayici İş Adamları Derneği (BİSİAD) sponsorluğunda, Özel Selahaddin Eyyubi Koleji ile Irak'ta faaliyet gösteren Fezalar Eğitim Kurumları işbirliğiyle Bitlis’te düzenlenecek 'Mezopotamya ve Anadolu Kardeş Kültürler Şenliği' için Bitlis’e gelen Iraklı öğrenciler Bitlisliler tarafından çiçeklerle ve davul zurnalarla karşılandı.

Bitlis merkezde öğrencileri çiçeklerle karşılayan Bitlisliler, Iraklı öğrencilere konuklamak üzere gittikleri Güroymak ilçesindeki Yükseller Otel'e kadar araç konvoyuyla eşlik etti. Güroymak’ta ise yine halk Iraklı öğrencileri davul ve zurnalarla halay çekerek karşıladı. Renkli görüntülerin oluştuğu karşılama töreninde hem barış ve kardeşlik mesajları verildi hem de hep birlikte kol kola Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde yağmur altında halaylar çekildi.

Güroymak ilçesindeki sıcak karşılamanın ardından öğrenciler, Tatvan’a ilçesine geçti. Burada da samimi şekilde karşılanan öğrenciler daha sonra akşam yemeği için ilçedeki bir restorantta bir araya geldi.

Yarın akşam saat 19.00’da Bitlis Özel Selahaddin Eyyübi Lisesi'nde yapılacak büyük kültür şöleni öncesi Bitlisli kardeşleriyle kaynaşan Iraklı öğrenciler, gördükleri ilgi, sevgi ve manzara karşısında mutluluklarını dile getirdi. Bitlisli kardeşleriyle buluşmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Iraklı öğrenciler, şimdiden herkesi yarın gerçekleştirilecek ve genelinde barış ve kardeşlik vurgusu yapılacak olan büyük şölene tüm Bitlislileri beklediklerini kaydetti.

Bitlis’e, Irak Süleymaniye’den geldiğini ve gerek Bitlis’i, gerekse Bitlislileri gördükten sonra çok sevdiğini belirten öğrencilerden Nigar Abdurrahman, “Bitlis’te olmaktan dolayı son derece mutluyum. Bitlisli kardeşlerimiz bizleri son derece sıcak bir ortamda karşıladılar. Gerçekten biz gelirken bu denli sıcak bir karşılamayı tahmin edememiştik ama öyle oldu ki bizi güllerle, davul ve zurnalarla karşıladılar. Bu da bizim buraya gelmemizin ne denli gerekli olduğunu ve kardeşlerimizin kardeşliğimize ne denli ihtiyaçları olduğunu ortaya koydu. Allah hepsinden razı olsun.” diye konuştu.

Öğrencilerden Bişan Abdullah ise Bitlis’te, Bitlisli kardeşleriyle buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bitlis’e ilk defa geldiğini ve Bitlis’i çok sevdiğini ifade eden Bişan Abdullah, “Biz daha önce buraları böyle bilmiyorduk, yani tanımıyorduk. Ama buraya gelince biz çok beğendik. Çünkü insanları çok sıcakkanlı gerçekten. Bu nedenle inşallah ben daha sonrada buralara gelmek istiyorum. Hatta buraya öğretmen olarak gelmek istiyorum. İnşallah yarınki şölenimizde Bitlisli kardeşlerimizle daha çok pekişmemize vesile olacaktır.” şeklinde konuştu.

BİSİAD Başkanı Ayetullah Şimşek ise, Yarın akşamki kültür şölenine tüm Bitlis’lileri davet etti.

Bitlis’te, yarın akşam düzenlenecek kültür şöleninde Irak’ın Erbil, Süleymaniye, Duhok, Soran, Halepçe, Musul, Ramadi ve Kerkük şehirlerinden toplam 68 öğrenci Türkçe, Kürtçe ve Arapça dillerinde birbirinden güzel şarkı ve şiirlerden oluşan bir dizi konser vererek kültürler arası kaynaşmayı sağlayacak.

Konserlerde birbirinden güzel maharetlere sahip öğrenciler, seslendirecekleri şarkıların ve şiirlerin yanı sıra folklor ve skeç gösterilerine de yer verecek. 'Mezopotamya ve Anadolu Kardeş Kültürler Şenliği' adıyla yola çıkan Iraklı öğrenciler, gittikleri her yerde olduğu gibi Bitlis’te de dostluk, kardeşlik, barış ve hoşgörü mesajları verecek. Anadolu ve Mezopotamya'nın geçmişten geleceğe kadim akrabalık ve kardeşlik bağlarına dikkat çekecek olan öğrenci ve öğretmenler, bu coğrafyadan tüm insanlığa seslenerek, 'Birlikte yaşama sanatına' bir kez daha vurgu yapacak.

Bu turneler sonucunda farklı etnik ve kültürel değerlere sahip halkların binlerce yıl birlik ve beraberlik içinde yaşadığı bu coğrafyadan dünyaya, 'halkların kardeşliği' mesajları yayılmış olacak. Böylece, dünya tarihine adını Mezopotamya olarak kazıyan bu bereketli toprakların temiz çocukları, kültürler arası köprünün ancak dostluk ve kardeşlik üzerinde kurulabileceğini göstermiş olacak. CİHAN

Yorumlar