KUDAKA 10 milyon lira hibe dağıtacak

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) 2014 yılı proje teklif çağrısına çıktı.

Google Haberlere Abone ol
KUDAKA 10 milyon lira hibe dağıtacak

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) 2014 yılı proje teklif çağrısına çıktı. KUDAKA, çeşitli sektörlerde üretici, imalatçı ve hizmet sektörlerine toplamda 10 milyon 500 bin lira mali destekte bulunacak.

KUDAKA Genel Sekreteri Talha Bekir Özmen, brifing salonunda basın toplantısı düzenledi. Özmen, Erzurum, Erzincan ve Bayburt'taki kar amacı güden işletmeler ile yine kar amacı gütmeyen stk ve resmi kurum kuruluşların turizm, tarım, sanayi ve imalat gibi öncelikli sektörlerde hazırlayacakları projelere yüzde 15 ile 90 arasında mali destekte bulunacaklarını açıkladı. Yeni proje teklifine çıktıklarını ve 9 şubata kadar kalkınma ajansının web sitesinden müracaatların alınacağına işaret eden Özmen,"KUDAKA olarak üretim, istihdam, imalat, hizmet gibi alanlardaki sektörlere proje karşılığında toplamda 10 milyon 500 bin TL vereceğiz. 9 ay süreli projemize son başvuru tarihi 7 şubat. İsteyen gerçek ve tüzel kişiler KUDAKA'nın web sitesi üzerinden projelerini gönderebilir. Bir kurum 2 proje ile başvuruda bulunabilir ancak bir projesine destek alabilir." dedi.

Özmen, kurum olarak mali destek hizmetlerden yararlanmak isteyenlere proje bedelinin yüzde 2 karşılığında rehberlik ve danışmanlık hizmeti verebileceklerini kaydetti. Geçen yıl Erzurum, Erzincan ve Bayburt'tan 200 projenin geldiğini ve bunlardan 60'ına mali destek verildiğini de sözlerine ekleyen KUDAKA Genel Sekreteri,"Mali desteklerimizi sonuna kadar üreticiler adına kullandırıyoruz. Geçen yıl 100 milyon TL'lik bir sirkülasyon yaşadık. Bu yıl daha fazla kredi kullandırmak amacıyla erkenden proje teklif çağrısına çıktık." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar