Küçük Nehir'in cenazesi toprağa verildi

Van'da Kırkgeçit Mahallesi'nde kaybolduktan 4,5 ay sonra bulunan Nehir Aslan'ın cenazesi, gözyaşları arasında defnedildi.

Google Haberlere Abone ol
Küçük Nehir'in cenazesi toprağa verildi

İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemleri sonrası ailesine teslim edilen 4 yaşındaki Nehir'in cenazesi, öğle saatlerinde uçakla Van'a getirildi.

Ferit Melen Havalimanından yakınları nedeni ile tahsil edilen cenaze, Van Büyükşehir Belediyesine ilişkin cenaze aracıyla Kırkgeçit Mahallesi Camisi'ne bırakıldı.

Cenazeyi görmek arzulayan anne Hatice Aslan, uzun süre sonra ilk ve son defa kızının yüzünü görmesiyle sinir krizi geçirdi. Yakınları nedeni ile sakinleştirilmeye çalışılan anne Aslan, güçlükle camiden çıkarıldı.

Camide kılınan namazın arkasından mahalle mezarlığına götürülen küçük Nehir'in cenazesi, gözyaşları içerisinde toprağa verildi.

Baba Erkan Aslan, gazetecilere yaptığı izahatda, kızının kaybolduğu ilk günden itibaren devletin bütün imkanlarını seferber ettiğini, matbuat mensuplarının ve duyarlı vatandaşların her süre birlikte yer aldığını belirterek, kızının bulunması için gayret işaret eden herkese teşekkür etti.

"İlk kaybolduğu gün Nehir'in nişan günüydü, bugün düğün günü" diyen baba Aslan, İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsiyle ilgili kendisine herhangi bir şey söylenmediğini, raporların daha sonra çıkacağını söyledi.

Aslan, "İnşallah da bir şey çıkmaz. Zaten Allah'ın kaderi bu. Ben buna inanıyorum. İlk günde söyledim. Öldürülme bu şeklinde bir şey yok. İlk günden beri kızımızın bulunması için devletimiz iri gayret gösterdi. Tüm ihtimalleri araştırdı. O günden beri Nehir'im orada yatıyor" ifadelerini kullandı.

Baba Erkan Aslan, defin işlemleri sonrası mahalledeki taziye evinde taziyeleri kabul etti.

Cenaze törenine Gürpınar Kaymakamı Metin Yılmaz, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Emrah Akçay, mahalle halkı ve Aslan ailesinin yakınları katıldı.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar