Küçük Kız, Tecavüze Uğradığını Hazırladığı Ödevde İtiraf Etti

12 yaşındaki A.Y., okulda rehber öğretmenin 'Kimseye anlatamadığınız konuları içeren bir otobiyografi yazın' demesi üzerine, kâğıda komşusunun tecavüzüne uğradığını yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Küçük Kız, Tecavüze Uğradığını Hazırladığı Ödevde İtiraf Etti

İstanbul Üsküdar'da 2008 yılında, o tarihte 6. derslik öğrencisi bulunan 12 yaşındaki A.Y., okulunun rehberlik servisince düzenlenen otobiyografi çalışmasına katıldı. Rehber öğretmen, A.Y.'nin de aralarında olduğu çocuklardan, 'daha öncelikle hiç kimseye anlatamadıkları konuları içeren birer otobiyografi' yazmalarını istedi. A.Y., bunun üstüne kâğıda, mahalleden komşuları bulunan ve 'Mehmet Amca' diye hitap ettiği bir bireyin kendisine cinsel istismarda bulunduğunu yazdı. Otobiyografiyi okuyan kılavuz muallim derhal savcılığa suç duyurusunda bulundu.

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı'nın emri üstüne A.Y.'nin komşusu M.K. gözaltına alındı. A.Y., sosyal destek uzmanı eşliğinde tahsil edilen ifadesinde komşusu M.K.'nın evine birkaç kere gittiğini belirterek, M.K.'nın kendisine bilgisayarda porno görüntüler izlettiğini ve tecavüz ettiğini söyledi. Suçlamayı reddeden M.K. ise 'Babası bana gelerek kızının bilgisayar istediğini, onu vazgeçirmek için katkı etmemi söyledi. Ben de A.Y. ile bilgisayarın zararları konusu için konuştum' dedi.

BABA: UYDURMUŞ OLABİLİR

Ancak küçük kızın babası E.Y. ise mahkemede, kızının psikolojik hastalığı bulunduğunu belirterek, 'Tedavi görüyor. Bunları uydurmuş olabilir' diye konuştu. Mahkeme Adli Tıp Kurumu'ndan rapor istedi. Adli Tıp'tan gelen raporda, A.Y.'nin 'bakire' olduğu, hadise itibarı ile ruh sağlığının da bozulmadığı, fakat beyanına haysiyet edilebileceği vurgulandı.

MAHKEME 3 YIL CEZA VERDİ

Rapor üstüne mahkeme, baba E.Y.'nin de ifadesine haysiyet etmeyerek sanık M.K.'yı 3 sene 9 ay hapis cezasına çarptırdı. Ceza 'iyi halden' 3 sene 1 aya indirildi. Sanık M.K., mahalli mahkemenin kararını temyiz etti. Temyiz istemini görüşen Yargıtay 14. Ceza Dairesi, mahalli mahkemenin kararını onadı. (Kaynak: Habertürk)

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar