Küba'ya Cami Yapmak İçin Yeşil Işık Yandı

Küba, 56 yıl sonra ilk kez bir dini mabedin topraklarında inşa edilmesine izin verdi. İlk olarak kilise inşa edilecek ardından cami ve sinagog inşası peş peşe gelecek.

Google Haberlere Abone ol
Küba'ya Cami Yapmak İçin Yeşil Işık Yandı

Küba Komunist Partisi 1959 yılında Küba devrimi sonrası yasaklanan dini tapınakların tekrardan inşasına tasdik verdiklerini duyurdu. Buna oranla devrim sonrası ilk dini tapınak kilise olacak. Kiliseden sonra sıranın Cami ve Sinagog inşasına gelmesi bekleniyor.

Bu haberin C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı fazla fazla sevindireceği konuşulmaya başlandı. Bilindiği üzere Erdoğan, Küba ziyaretinde memleket önderi ile bu konuyu uzun uzadıya konuştu.

ABD FİNANS EDECEK

Ülkenin güneyinde Pinar del Rio kentinde 200 mt. karelik bir bölgeye inşa edilecek kilisenin isminin 'Parroquia del Sagrado Corazon de Jesus' ismi olabileceği ve finansmanının ABD nedeni ile karşılanacağı söylendi.

'NİHAYET OLUMLU CEVAP'

Pinar del Rio papazı Jorge Serpa, 36 bin insanın yaşadığı şehirde olan bir tıp fakültesinde eğitim gören yabancı öğrencilerinin çoğunun katolik olduğunu vurgulayarak bir kilise yapımı için yapılan müracaata yetkililerin nihayet müspet yanıt verdiğini söyledi.

TÜRKİYE'NİN TALEBİNE ÖNCELİK VERİLECEK

Küba basını 56 sene aradan sonra ilk defa tasdik verilen kilise inşasını önümüzdeki günlerde başka dini mabetlerin inşasının da ekleneceğini yazdı. Küba Komünist Partisi'nin masasında Türkiye, Rusya ve İsrail'den gelen dini talepler bulunduğu ve bunlara öncelik verileceği hatırlatıldı.

ERDOĞAN DA IŞIK YAKMIŞTI

C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Latin Amerika yurtlarını kapsayan turu çerçevesinde Küba'ya yaptığı ziyarette başkent Havana'da Devlet Başkanı Raul Castro ile bu konuyu görüşmüş ve Küba yönetiminin cami projesine menfi yaklaşmadığını anlatım etmişti.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar