KSO Başkanı Kütükcü: Yerli otomobile Konya kritik katkılarda bulunacak

Konya Sanayi Odası’nın düzenlediği ve bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen Uluslararası Otomotiv Sektörünün Geleceği ve Çözümü İçin Kümelenme Konferansı (OSEG 2014)’nda sanayiciler ‘Yerli Motor’ temasıyla bir araya geldi. TOBB Yönetim...

Google Haberlere Abone ol
KSO Başkanı Kütükcü: Yerli otomobile Konya kritik katkılarda bulunacak

Konya Sanayi Odası’nın düzenlediği ve bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen Uluslararası Otomotiv Sektörünün Geleceği ve Çözümü İçin Kümelenme Konferansı (OSEG 2014)’nda sanayiciler ‘Yerli Motor’ temasıyla bir araya geldi. TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve KSO Başkanı Memiş Kütükcü, Konya’daki yerli otomotiv sanayisinin başarılarına dikkat çekerek “Türkiye’nin 2023 yılına kadar kendi yerli otomobil markasını çıkaracağına, Konya’nın da bu sürece kritik katkılarda bulunacağına gönülden inanıyorum” dedi.

OSEG 2014 Konferansı’nda otomotiv sektörünün geleceği, dünyada motor teknolojisinin durumu, Türkiye’nin motor hikayesi, yerli motor süreci, otomotiv kümelerinin motor teknolojilerine etkisi gibi konular ele alınıyor. OSEG 2014’ün açılış konuşmasını yapan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, 2006 yılından bu yana Oda’nın kümeleşme çalışmaları yürüttüğünü dile getirdi. Bu sürede Türkiye’nin otomotiv yan sanayi sektöründeki ilk kümelenme projesini hayata geçirdiğini ve bu kapsamda yapılan projelerin birçok ödül aldığına değindi. Kütükcü, Konya Otomotiv Yan Sanayi İş Kümesi Projesi’nin Dünya Odalar Birliği En İyi Ağ Oluşturma Projesi Finalisti olduğunu hatırlatarak “Sabancı Üniversitesi, Dünya Gazetesi, Frederick Neauman Vakfı tarafından düzenlenen yarışmada Türkiye’deki en iyi 14 proje arasına girdi. Küme Mükemmeliyet Ödülü aldı. Kümelenme çalışmalarıyla birlikte, Konya’da TS/ISO 16949 Kalite Belgesi alan firma sayısı 1’den 12’ye yükseldi. Yine Kümelenme çalışmalarımız kapsamında otomotiv yan sanayi sektöründe Türkiye’nin ilk Ur-Ge- Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Projesi’ni hayata geçirdik.” dedi.

YERLİ OTOMOBİLE KONYA KRİTİK KATKILARDA BULUNACAK

Dünyanın gelişmiş ülkelerinin otomobil markaları olduğunu ifade eden KSO Başkanı Kütükcü, Konya’daki yerli otomotiv sanayisinin başarılarına dikkat çekerek şunları söyledi: “Bizler de bu topraklardan bir otomotiv markası çıkarabiliriz. Ben şahsen bu şehrin bir sanayicisi ve Sanayi Odası Başkanı olarak, Türkiye’nin 2023 yılına kadar kendi yerli otomobil markasını çıkaracağına, Konya’nın da bu sürece kritik katkılarda bulunacağına gönülden inanıyorum.”

Kütükcü, ihtiyacı oldukları şeyin, kamunun güçlü desteği ile özel sektörün otomotiv birikimini organize etmek ve marka değerine de yatırım yapmak olduğunu dikkat çekti.

Konferansa katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Aslan, konuşmasında kümelenme ve otomotiv konularına değindi. Kümelenme kavramının aslında ‘biz’ kavramında kullanılan uluslararası bir tanımlama olduğunu ifade ederek ‘Gelin birlikte çalışalım’ anlamına geldiğini söyledi. Bakanlığın kümelenme konusunda yatırımcıya destek olmak adına iki yıl önce bazı düzenlemeler yapıldığını hatırlattı.

Konya Sanayi Odası’nın yürüttüğü ‘Made in Konya’ projesi kapsamında, Konya’da üretilen motor parçalarının sergilendiği ‘Motor Sergisi’ katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Konferansa Konya Valisi Muammer Erol, KTO Başkanı Selçuk Öztürk, Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, üniversite öğretim üyeleri ve çok sayıda sanayici ve işadamı katıldı. CİHAN

Yorumlar