KRV’de ırkçılığa karşı özel önlemler isteyen önerge kabul edildi

Düsseldorf’ta bulunan KRV Meclisi’nde yaz tatiline girmeden önce son genel kurul oturumunu gerçekleştirdi. Oturumda iktidarda bulunan Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve Yeşiller bir önerge sunarak ırkçılığa karşı bir takım önlemler alınması...

Google Haberlere Abone ol
KRV’de ırkçılığa karşı özel önlemler isteyen önerge kabul edildi

Düsseldorf’ta bulunan KRV Meclisi’nde yaz tatiline girmeden önce son genel kurul oturumunu gerçekleştirdi. Oturumda iktidarda bulunan Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve Yeşiller bir önerge sunarak ırkçılığa karşı bir takım önlemler alınması istedi. Bu önlemlerden biri polis teşkilatlarının ırkçı saldırıya maruz kalanlarla için kurulan danışma merkezleriyle daha iyi irtibat haline girmesi. Diğer önlem ise polis meslek okulu ve hukuk alanındaki eğitimlerde ırkçılık, aşırı sağcılık ve kültürlerarası yeterlilik konularının geliştirilmesi.

Ayrıca kültürlerarası açılımın güvenlik dairelerinde ve hukuk alanında adapte olabilmesi ve toplumdaki çeşitliliğin buraya yansıması için daha fazla göçmen kökenlinin alınmasına dair girişimlerde bulunulması istendi. Bunun yanında meclis, eyalet hükümetinin Federal Hükümet’e Müslümanlara karşı yapılan saldırıların özel bir istatistiğini tutmasını istedi. Önergede ‘‘Almanya geneli tek bir uygulamanın mümkün olmaması durumunda eyalet hükümetinin KRV için kendi istatistiğini tutup tutmayacağı araştırılsın.’’ denildi.

Meclis’teki oturumda Yeşiller’in aşırı sağcılığa karşı stratejiler sözcüsü Verena Schaeffer Müslümanlara karşı ırkçılığın toplumda arttığını söylerken, 5 yıl önce Dresden’de bir mahkemede ırkçı saldırı sonucu öldürülen Merve El-Sherbini olayını hatırlatarak ‘‘Irkçılık öldürüyor. Neonaziler ırkçılığı şiddet için kullanıyor.’’ dedi. Schaeffer aynı zamanda KRV’de en fazla Müslüman’ın yaşadığını, bu nedenle de özel bir istatistik yapılmasının önemli olduğunu dillendirdi. Korsanlar Partisi Milletvekili Birgit Rydlewski’de SPD ve Yeşiller tarafından geliştirilen yasayı överken ‘‘Naziler ve devletin el ele yürümediğini göstermemiz gerekiyor.’’ diye konuştu.

Hıristiyan Demokratik Birlik (CDU) partili Theo Kruse ise bu bir istatistik yapıldığı takdirde solculara da özel bir istatistik yapılması gerektiğini savundu ve meclis grubu olarak önergeye destek vermeyeceklerini ve kendilerinin her türlü şiddeti kınadıklarını vurguladı.

Yapılan oylamada SPD ve Yeşiller’in yanı sıra Korsan Parti ve Hür Demokrat Parti olumlu oy kullandı ve önerge kabul edildi. CDU ise çekimser oy kullandı. CİHAN

Yorumlar