Kritik görüşmenin tarihi ve saati netleşti!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na koalisyon raporlarına ilişkin sunum yaptıktan sonra basın açıklaması yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Google Haberlere Abone ol
Kritik görüşmenin tarihi ve saati netleşti!
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na koalisyon raporlarına ilişkin sunum yaptıktan sonra basın açıklaması yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Çelik, "Pazartesi günü Bakanlar Kurulu'ndan sonra sayın Kılıçdaroğlu'nu ve Haluk Koç'u saat 18.00'de Başbakanlık Resmi Konutu'nda bekliyoruz. Kendileri de olumlu yanıt verdiler" dedi. 
"3 ÇERÇEVEDE SUNUM YAPTIK" 
Çelik, "Çok kapsamlı, detaylı bir sunum yaptık. Sorularına cevap verdik. Süreci baştan sona tekrar anlattık. Arada sunumlarımız olmuştu. Şimdiki detay oldu. 3 çerçevede sunum yaptık. İki parti arasında mutabakat görülen politikalar, iki parti arasında temel çatışma ve anlaşmazlık olarak beliren noktalar ikinci çerçevemiz oldu. Üçüncü çerçevede de genel başkanların bir araya gelerek mesafe alınıp alınmayacağı konular şeklinde" diye konuştu. 
"AK PARTİ POLİTİKALARINI İLGİLENDİREN KISIMLAR AK PARTİ MYK'SINA GİDECEK"
Çelik, "Ak Parti politikalarını ilgilendiren kısımları yarın sayın Genel Başkanımız, Ak Parti MYK'sına götürecek. Pazartesi günü hükümet politikalarını ilgilendiren kısmı, Bakanlar Kurulu'na sunulacak" dedi. 
"KILIÇDAROĞLU'NU VE HALUK KOÇ'U SAAT 18.00'DE BAŞBAKANLIK RESMİ KONUTU'NDA BEKLİYORUZ"
Çelik, "Pazartesi günü Bakanlar Kurulu'ndan sonra sayın Kılıçdaroğlu'nu ve Haluk Koç'u saat 18.00'de Başbakanlık Resmi Konutu'nda bekliyoruz. Kendileri de olumlu yanıt verdiler. Gelinen noktanın değerlendirmesi yapılacak. Davutoğlu ile birlikte ben de katılacağım" dedi. 
"HERKES ŞUNU ÖĞRENMEK İSTİYOR, ÇATIŞMA MI MUTABAKAT MI DAHA FAZLA DİYE"
Çelik, "Her görüşmeden sonra, herkes şunu öğrenmek istiyor, çatışma mı mutabakat mı daha fazla diye. Siyasetin kendine has kimyası var. Öyle konular vardır ki bir konuda anlaşmazlık her şeyi geriye atar, bir konuda anlaşma diğer her şeyi kaldırır. Böyle bir matematiği yapamayız." dedi. 
"GENEL BAŞKANLAR ÇİZECEKTİR SONUCU"
"Pazartesi günü sonuç çıkacak mı?" sorusuna Çelik, "Nihai bir görüşme olarak değerlendirilemez. Genel başkanlar çizecektir sonucu. Tamam mı devam mı şeklinde adını koyacağımız bir görüşme değildir. Başbakanımız da söylemişti. Görüşmeler bitince başkanlarla bir arada olabilirim demişti. 2 genel başkanın genel görüşmesi olarak değerlendirmek gerekir" diye yanıt verdi. 
"ÇÖZÜM SÜRECİ DEVAM EDİYOR DİYORSUNUZ AMA SÜREÇ BİTTİ DENİLİYOR?" 
"Genel başkanlar hangi konuları görüşecekler? Çözüm süreci devam ediyor diyorsunuz ama süreç bitti deniliyor?" sorusu üzerine Çelik şu ifadelere yer verdi: "Bunları basından okuyoruz, her gün yeni bir senaryo okuyoruz. Bunlar karmaşık mekanizmalardır. Bunlar herkesin de gözü önünde yürütüyoruz. Açıkladığımız takvim ne ise ona uyuyoruz. Açıkladığımız yol haritası üzerinde gidiyoruz, onu uyguluyoruz. Bizim görüşmelerimizde pek çok konu konuştuk. Ama bu konular içerisinden şunu ele alacaklar diyemem genel başkanlar için." 
"BİZİM YÜRÜTTÜĞÜMÜZ POLİTİKA İLE TAKTİK KELİMESİ YAN YANA GELEMEZ"
"45 günlük süre dolmak üzere. Ak Parti'nin bu süreyi sonuna kadar kullanacağı konuşuluyor?" sorusuna Çelik, "Bunları hep basından okuyoruz. 13 yıldır sorumluluk taşıyoruz, üzerimizde taşıyoruz. Bizim yürüttüğümüz politika ile taktik kelimesi yan yana gelemez. Hiçbir taktik hesabımız olamaz. Bunlar memleket meselesidir, herkesin gözü önünde gerçekleşiyor. Bundan sonrası nasıl olur genel başkanlar açıklar" diye yanıt verdi. 
BAHÇELİ İLE GÖRÜŞME OLACAK MI?
"Bahçeli ile görüşülecek mi?" sorusuna Çelik, "Bana bir bilgi verilmedi" dedi. 

"ERKEN SEÇİM Mİ DAHA İYİ YOKSA KOALİSYON MU" 
"Erken seçim mi daha iyi yoksa koalisyon mu size göre?" sorusuna Çelik, "Karara varılana kadar bütün seçenekler masadadır. Hiçbir seçeneğe kapı kapatmadan yürütmeye çalışıyoruz, en hayırlısı hangisiyse ona ulaşmaya çalışıyoruz" diye yanıt verdi. 

DHA

Yorumlar