Kriptolu telefon dinlemelerinde bomba tespitler

Ankara Gölbaşı Cumhuriyet Savcısı Ali Çalık'ın kriptolu telefonların dinlenmesiyle ilgili hazırladığı fezlekede önemli tespitler yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Kriptolu telefon dinlemelerinde bomba tespitler

Savcılık fezlekesinde, dinlenen kriptolu ses kayıtlarının öteki yerde depolandıktan sonra silindiği fakat bir takım dosyaların kurtarıldığı anlatım edildi. Fezlekede siyasi, adli, askeri ve iş adamlarına ilişkin kayıtlara da dikkat çekildi.

Fezlekede, TÜBİTAK’ta ve TİB’de vazife oluşturan suç örgütünün halkı kaosa ve kargaşaya sevk etmek için lüzumlu bulunan tüm icrai hareketlerini gerçekleştirdiği vurgulanırken, “buna karşın halkın bu hali ayrım etmesi itibarıyla neticesinde elde edememiş olması, devletin birliğini bozma suçunun tamamlandığını göstermektedir” ifadeleriyle halkın kumpası engellediği anlatıldı.

Fezlekede şüphelilerin TİB’deki sistemlere 26 Nisan 2014 tarihinde gerçekleşmek üzere süre ayarlı şekilde yararsız kod parçacığı eklediği ve bu muamele nedeniyle “yazılım ve uygulamalarının muamele göremez bir duruma gelmesi, silinmesi, değiştirilmesi ve bozulmasına sebep olduğu” söylendi.

Öte yandan fezlekede ses kayıtlarının öteki yerde depolandıktan sonra silindiği fakat bir takım dosyaların kurtarıldığı anlatım edildi.

Fezlekede bununla beraber “Siyasi, adli, askeri ve iş adamı kimliği taşıyan insanların telefonla yaptıkları konuşmalardan elde edilecek bir takım ayrıntıları gerektiğinde kullanabilmek için bu insanların de telefon konuşmalarının dinlenip kayda alındığı tespit edildi” ifadelerine yer verildi. 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar