Kraft: Doğu Avrupalı göçmenlere ihtiyacımız var

Rumen ve Bulgar vatandaşlarının 1 Ocak 2014 tarihi itibariyle elde ettiği serbest dolaşım ve çalışma izni hakkındaki tartışmalar devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Kraft: Doğu Avrupalı göçmenlere ihtiyacımız var

Rumen ve Bulgar vatandaşlarının 1 Ocak 2014 tarihi itibariyle elde ettiği serbest dolaşım ve çalışma izni hakkındaki tartışmalar devam ediyor. Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyalet Başbakanı Hannelore Kraft, Bild gazetesine verdiği demeçte Romanya ve Bulgaristan’dan gelen göçmenlerinin birçoğunun yüksek kalifiyeli olduğunu söyleyerek bu insanlara acil olarak ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Bazı büyük şehirlerin göç nedeniyle sorun yaşadığını bildiğini, sadece Duisburg’a ayda 600 civarında düşük kalifiyeli göçmenin geldiğini belirten Kraft, bunu da şans olarak görmek gerektiğini vurguladı. Almanya’daki doğum oranlarının düşüklüğüne dikkat çeken başbakan, bu çocukların iyi bir şekilde eğitilmesinin önemine vurgu yaptı.

Diğer taraftan yeni göçmenlerin Almanya'nın yolunu tutması sonucu ortaya çıkan zorlukların giderilmesi için eyaletler federal yönetimden ve Avrupa Birliği’nden (AB) destek istemeye devam ediyor.Hıristiyan Demokrat Birlik’in (CDU) Meclis Grubu Başkanı Peter Hauk ise yabancılardan uyuma daha fazla istek gelmesini talep ediyor.

ALMANLAR DA HALK OYLAMASI İSTİYOR

Bir diğer konu ise Alman halkının İsviçre’de önceki hafta yapılan ‘göçmenlere kota referandumu’na nasıl baktığı. Bu konuyu araştıran araştırma şirketlerinden Emnid, Almanya’daki vatandaşların da İsviçreliler gibi kotayı benimsemeye başladığını ortaya koydu. Araştırmaya göre ankete tabi tutulan 501 kişinin üçte ikisi Almanya’da benzer bir referanduma gidilmesinden yana tavır koydu. Almanların yüzde 39’u göçün azalmasını isterken, yarısı ne artmasından ne de azalmasından yana. CİHAN

Yorumlar