Kozan Burç Koleji satrançta yine birinci

Kozan Belediyesi’nin düzenlediği Kurtuluş ve Gençlik Spor satranç turnuvasında Özel Burç Kozan Mimar Fatma Tutar ilkokulu öğrencileri küçükler kategorisinde ilk 3 sırayı kendi aralarında paylaştılar.Sezonun son satranç turnuvasına çok...

Google Haberlere Abone ol
Kozan Burç Koleji satrançta yine birinci

Kozan Belediyesi’nin düzenlediği Kurtuluş ve Gençlik Spor satranç turnuvasında Özel Burç Kozan Mimar Fatma Tutar ilkokulu öğrencileri küçükler kategorisinde ilk 3 sırayı kendi aralarında paylaştılar.

Sezonun son satranç turnuvasına çok sayıda sporcunun katıldığı ve çok çekişmeli turların yaşandığı hakemlerin ve seyircilerin de dikkatini çekti.

Turnuva sonunda sıralamalar belirlenirken Kozan Burç Koleji öğrencilerinin küçükler kategorisinde 1., 2. ve 3. oldular. 1. Yunus Eren Soytaş, 2. Muhammet Umut Özbek, 3. Hüdayi Kaya oldu.

Burç Koleji satranç Antrenörü Kürşat Arslan, çok yoğun bir sezonda, çok yoğun bir çalışma temposu içinde olduklarını ve bunun karşılığını da aldıklarını söyledi. Başarının sırrını satranç felsefesine uygun bir şekilde doğru ve dürüst, eşit ve adaletli bir şekilde çalışmaktan geçtiğini söyledi. 2 Haziran Kozanın düşman işgalinden kurtuluşu töreninde çeşitli dallarda yarışmaların yapıldığı ve bunlarında dereceye girenlere ödül olarak kupalar ve madalyalar verildi. Öğrencilere kupalarını ve madalyalarını Kozan Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Tosun tarafından verildi.

Ödüllerin sporcuların ve yarışmacıların moral ve motivasyon açısından çok faydalı olduğunu kaydeden Müdür Abdulhadi Kaya, satranç sporunun çocuklara sağladığı katkıların farkında olduklarını ve satranç sporuna destek vermeye devam edeceklerini söylediler.

CİHAN

Yorumlar