Köyü ikiye bölen karayoluna alt veya üst geçit istediler

Ankara'nın Ayaş ilçesine bağlı Akkaya köyünü ikiye ayıran duble yol, her gün köylüleri için tehlike saçıyor.

Google Haberlere Abone ol
Köyü ikiye bölen karayoluna alt veya üst geçit istediler

Ankara'nın Ayaş ilçesine bağlı Akkaya köyünü ikiye ayıran duble yol, her gün köylüleri için tehlike saçıyor. Köyü ikiye ayıran Ankara Beypazarı karayolunda altgeçit ve üstgeçit olmadığı için köylüler karşıdan karşıya geçmek için her gün ölümü göze alıyor.

Köylüler, komşularına ve akrabalarına, traktörle tarlalarına gitmek için duble yoldan karşıya geçmek zorunda. Altgeçit veya üstgeçit isteyen köylüler yolda birçok kazanın meydana geldiğini ve çok sayıda vatandaşın hayatını kaybettiğini vurguluyorlar.

Köylülerden Durmuş Dursun, Ankara Beypazarı Karayolu'nun köylerini ikiye böldüğünü, yolun bir tarafından diğer tarafına geçmek için alternatiflerinin olmadığını belirtip, “Karayolları geçilmez levhasını dikti. Yaşlıların elinden tutup geçiriyoruz. Araziden geldiğimiz zaman karşı tarafa geçme imkanımız yok. Burada bir kaza olduğu zaman bütün suç bizim. Bize bir alt geçit yaptılar, oranın da girişi var çıkışı yok. Yetkililerden altgeçit istiyoruz.” dedi.

Akaya köyünde ikamet eden Emine Sarıkaya da duble yolda çok sayıda köylünün trafik kazasında hayatını kaybettiğini belirterek, "İnsanlar karşıya geçemiyor, yaşlılar geliyor duruyor. Tavuğumuz, köpeğimiz, davarımız, sığırımız çok zor durumdayız. Görmüyor bizi devlet, görsün bi söyleyelim. Perişanız biz. Bu arabalar hiç 140’tan aşağı gitmez. Dur bilmez, sus bilmez. Cenaze dersen hergün. Ayda bir tane ya tavuk, ya adam. Ebeler, dedeler geçemez. Bize bir geçit sağlasın bu hükümet. Şuraya geliyor traktör, sağlayıp geçiyor. 120 ile geliyor 150 ile. Ama olmuyor, görmezden geliyorlar. Hepsi seçim zamanı geliyorlar buraya, vay yol yaptıracağız, vay şöyle edeceğiz, vay böyle edeceğiz. Aslı yok, oyu aldıktan sonra yok bir şey. Bu böyle olur mu? Herkes maaşını alıyorsa güzelce vazifesini yapsın” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar