"Köyde elektrik var Başkent'in göbeğinde yok"

Ankara'NIN Yenimahalle ilçesi Kurtini Pamuklar Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapımı tamamlanan 10 siteye ait yapı kullanım izin belgesi (iskan) alınmasına karşın, yeni evlerinde yaşayamıyor.

Google Haberlere Abone ol
"Köyde elektrik var Başkent'in göbeğinde yok"

Ankara'NIN Yenimahalle ilçesi Kurtini Pamuklar Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapımı tamamlanan 10 siteye ait yapı kullanım izin belgesi (iskan) alınmasına karşın, yeni evlerinde yaşayamıyor. İnceleme yapan yetkililer, elektrik gücü yetersiz olduğu için siteye trafo yapılması gerektiğini ifade etti.

    Trafonun yapımı hakkında kesin bir bilgi gelmediğini açıklayan site yöneticisi Bilgivar Tümer, "Köylerde elektrik varken, Türkiye'nin başkentinin göbeğinde elektriğin olmaması utanç verici. İhaleler hakkında sağlıklı bir bilgi yok. Herkes farklı şeyler söylüyor." dedi.

    Kentsel dönüşüm kapsamında yapılan evler yeterli güçte elektrik olmadığı için ev sahipleri tarafından kullanılamadığından yakınan Tümer, sorumlu şirket olan ENERJİSA’nın kendilerine sağlıklı bir bilgi verilmediğine işaret ederek, "Trafoyu ne zaman kuracaksınız? Sorusu üzerine trafo yeri alınacak, malzeme alınacak, ihaleye verilecek şeklinde açıklama yapıyorlar. Durumumuzu anlatıyoruz dinleyecek bir merci yok. "şeklinde konuştu.

    "ELEKTRİK ALTYAPISI YOK’"

    Su ve doğalgaz aboneliğini yaptıklarına dikkat çeken Tümer, binaların yapılacağının bilinmesine rağmen neden şimdiye kadar elektrik altyapısını sordu. Tümer, "Görevliler mağduriyetlerimizi gidermek zorunda. Çünkü biz yeri geldiği zaman vergimizi ödüyoruz, elektriğimizi, suyumuzu ödüyoruz. Bize bu hizmeti vermek zorundalar." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar