Köy çocuklarına trafik eğitimi

Kırıkkale’nin Balışeyh ilçesi Kulaksız köyünde öğrencilere trafik eğitimi verildi. Emniyetin Şehit Doğan Yerlikaya İlköğretim Okulu’nda verilen eğitime jandarma trafik timleri de katıldı. Öğrencilere trafik uyarı işaretleri, trafik...

Google Haberlere Abone ol
Köy çocuklarına trafik eğitimi

Kırıkkale’nin Balışeyh ilçesi Kulaksız köyünde öğrencilere trafik eğitimi verildi. Emniyetin Şehit Doğan Yerlikaya İlköğretim Okulu’nda verilen eğitime jandarma trafik timleri de katıldı.

Öğrencilere trafik uyarı işaretleri, trafik bilgi ve trafik temel kuralları, trafik ışıklarının anlamları, yaya geçitlerini nasıl kullanmaları gerektiği konusunda animasyon, çizgi film ve slayt gösterisi yapıldı. Eğitimin ikinci aşamasında ise öğrencilere okul bahçesinde özel hazırlanmış seyyar trafik pistinde minyatür arabalara bindirilerek, araçlarda emniyet kemeri takılması, araçlara binilmesi konusunda nelere dikkat edilmesi, yaya geçidinin önemi, yaya geçidinin ne işe yaradığı, yaya geçidinden nasıl geçilmesi gerektiği, yolun sağından yürünmesi ve araç durmadan araçtan inilmemesi konularında uygulamalı trafik eğitim verildi.

CİHAN

Yorumlar