Kovboy filmi tutkunları, vahşi batı sahnelerini Manavgat'ta yaşıyor

Yerli ve yabancı turistler, kovboy filmlerindeki vahşi batı sahnelerini Antalya'nın Manavgat ilçesi Aksaz köyünde görüyor.

Google Haberlere Abone ol
Kovboy filmi tutkunları, vahşi batı sahnelerini Manavgat'ta yaşıyor

Yerli ve yabancı turistler, kovboy filmlerindeki vahşi batı sahnelerini Antalya'nın Manavgat ilçesi Aksaz köyünde görüyor. West Virginia City sahibi Mustafa-Beyate Deniz çiftinin kurduğu Kovboy Kasabası Çiftiliği, kovboy filmleri severleri yerli ve yabancı turistlerin uğrak yerlerinden biri. Mustafa Deniz'in Alman eşi Beyata ile birlikte 13 yıl önce Aksaz köyünde kurduğu çiftliğe her yıl macera sever at tutkunu yerli ve yabancı turistin geldiği belirtiliyor.

Samanyolu Televizyonu'nun Maceracı programı sunucusu Murat Yeni ve ekibi kovboy kasabası çiftliğine giderek yaptıkları etkinlik hakkında işletme sahibi Mustafa-Beyata Deniz çiftinden bilgi aldı. Çiftliği 13 yıl önce kovboy filmleri özentisine bağlı kurduğunu söyledi. Çiftlikte 30 atın bulunduğunu ve koyboy filmlerindeki bütün sahne platosunun bulunduğunu belirten Deniz, köyünde yabancı turistler tarafından Aksaz/Teksas diye dillendirildiğini ifade etti.

Çiftiliğe gelen yerli ve yabancı turistlerin ata binerek kovboy filmlerindeki tüm heyecanı yaşaya bildiğini aktaran Deniz, West Virginia City'in yazın Alman, İngiliz, Rus, Belçika, Norveç, İsveç, İsviçre, Danimarka, Finlandiya, Fransa ve Avusturyalı turistlerin uğrak yerlerinden biri olduğunu kaydetti. Deniz, "Çocukluğumdan beri kovboy filmlerine karşı düşkünlüğüm var. Alman eşim Beyata ile birlikte kovboy fimlerindeki vahşi batı sahnesini kovboy kasabası kurarak gerçekleştirdik. Çiftliğimizde kovboy sahnesi çekimi için tüm materyal var. Yazın macera sever yerli ve yabancı turistlere gösteri yapıyoruz. Geçen yıl ekibimizle birlikte turist gruplarına 600 gösteri yaptık. Deniz, kum ve güneş turizmi için Antalya'ya tatile gelen turistler farklı bir aktiviteye katılarak memnun ayrılıyor." ifadesini kullandı.

Maceracı programı sunucusu Murat Yeni, kovboy kasabasını ilginç buldukları için Manavgat'a geldiklerini söyledi. Anadolu'da bir kovboy kasabası görünce şaşırdığını belirten Yeni, programlarının da bu tür ilginç ve farklı olanı gün yüzüne çıkartarak dünya tanıtmak olduğunu kaydetti. Yeni, burada Türk kovboyların batılı kovboylarından farkının bulgur pilavı, kuru fasulye, soğan ve yoğurt yemeleri olduğunu kaydetti.

Çiftlik ekibi, kovboy kostümleriyle birlikte Maceracı ekibi için at üstünde kovboy fimlerindeki bir sahneyi canlandırdı. CİHAN

Yorumlar