Kosovalı şehit anneleri: Türkiye’nin yardımlarını unutmayacağız

Kosovalı şehit anneleri, savaşta en çok kendilerinin acı çektiğini belirterek, "Türkiye her zaman yanımızda oldu. Verdiği desteklerle bizler bu günlere geldik. Halkına çok teşekkür ediyoruz. Ömür boyu yardımlarını unutmayacağız." dedi.Bursa...

Google Haberlere Abone ol
Kosovalı şehit anneleri: Türkiye’nin yardımlarını unutmayacağız

Kosovalı şehit anneleri, savaşta en çok kendilerinin acı çektiğini belirterek, "Türkiye her zaman yanımızda oldu. Verdiği desteklerle bizler bu günlere geldik. Halkına çok teşekkür ediyoruz. Ömür boyu yardımlarını unutmayacağız." dedi.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Kosova Vusthri Belediyesi'nden gelen şehit ailelerini makamında kabul etti. Ziyarete Kosova Fahri Konsolosu Fahrettin Gülener, Kosovalı şehit ailelerinden Habibe Kırcaliyo, Bahriye Tırbunya ve yaklaşık 15 kişilik grup katıldı. Vali Münir Karaloğlu, savaşın en büyük mağdurlarının kadın ve çocuklar olduğunun altını çizerken, "Allah bir daha o günleri göstermesin. Bu günlerin kıymetini bilmek lazım. Dostluğumuzu da geliştirmemiz lazım. Balkanlar bizim tarihi, kültürel, inanç bağlarımızın olduğu bir coğrafya. Dillerimiz farklı ama gönül dilimiz aynı." ifadelerini kullandı.

Şehit aileleri adına konuşan Habibe Kırcaliyo ise şunları dile getirdi: "15 sene oldu savaştan çıkalı. İlk kez böyle bir geziye katılıyoruz. Sizlere çok teşekkür ediyoruz. Savaşta en çok bizler zorluk çektik. Ama Türkiye her zaman yanımızda oldu. Türkiye’nin verdiği desteklerden dolayı bizler bu günlere geldik. Türkiye Cumhuriyeti halkına çok teşekkür ediyoruz. Ömür boyu Türkiye’nin yardımlarını unutmayacağız."

Ziyaretin sonunda Vali Karaloğlu, şehit annelerine Bursa’nın tanıtım kitabını hediye etti. CİHAN

Yorumlar