Kosova Başbakan Yardımcısı Pacolli’den Türk iş adamlarına yatırım çağrısı

Kosova Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Behgjet Pacolli, Avrupa’da serbest dolaşım sorununu çözmeye çalıştıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Kosova Başbakan Yardımcısı Pacolli’den Türk iş adamlarına yatırım çağrısı

Kosova Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Behgjet Pacolli, Avrupa’da serbest dolaşım sorununu çözmeye çalıştıklarını söyledi. Pacolli, sorun çözüldüğünde ülkesinin cazibe merkezi olacağını ifade ederken, bunu değerlendirecek Türk iş adamlarını yatırım yapmaya davet etti.

Kosova Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Behgjet Pacolli ve beraberindeki heyet, Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nu makamında ziyaret etti. Tarihi Heykel valilik binasında gerçekleşen ziyarette, ikili ilişkilerin geliştirilmesi temennisinde bulunuldu. Vali Münir Karaloğlu, Kosova Cumhuriyeti'nin dünyanın en genç devletlerinden biri olduğunu belirterek, “6. yaş gününüzü biz de Bursa halkı olarak kutluyoruz. Balkanlar, bizim için çok önemli, Türkiye için çok önemli, Bursa için çok önemli. Kosova daha da önemli. Kosova kökenli çok sayıda vatandaşımız bu şehirde yaşıyor. Çok ciddi akrabalık ilişkilerimiz var. Siz Bursa’ya geldiğinizde kendinizi evinizde hissedin, biz de Kosova’ya geldiğimizde kendimizi evimizde hissedelim. Bizim temennimiz, genç bir cumhuriyet olan, genç bir devlet olan Kosova’nın her geçen gün gelişmesi, problemlerini çözmesi ve Balkanların istikrarına da hizmet edecek bir ülkeye dönüşmesi.” dedi.

Balkanlar’daki istikrarın Türkiye için de çok önemli olduğunun altını çizen Karaloğlu, “Çünkü Balkanlar, bizim Avrupa’ya açılma kapımız. Balkanlardaki iyi gelişme bizi her zaman mutlu eder. Biz iyi komşuluk, dostluk temelinde her zaman ilişkilerimizin gelişmesinden yanayız.” şeklinde konuştu.

"TÜRK İŞ ADAMLARINI BEKLİYORUZ"

Kosova Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Behgjet Pacolli de henüz çok genç bir ülke olarak sorunlarını gidermek ve bir ülke inşa etmeye çalıştıklarını dile getirirken, “Türkiye, her zaman bize destek oldu. Genç bir ülke olarak tüm sorunlara rağmen yeni bir ülke kurmaya, oluşturmaya çalışıyoruz. Bunun için de bizi dünyaya duyuran Türkiye gibi dost ülkelerin tecrübelerine ihtiyacımız var.” ifadesini kullandı.

Henüz Birleşmiş Milletler'e üye olmadıkları için büyük sıkıntılar yaşadıklarını anlatan Behgjet Pacolli, ancak 110 ülke tarafından tanınan bir ülke olarak gelişmek için çalıştıklarını söyledi.

Türkiye’ye, yardımlarından dolayı teşekkür eden Pacolli, Avrupa’da serbest dolaşım sorununu çözmeye çalıştıklarını ve bunun için de Türk iş adamlarını kendi ülkelerine yatırım yapmaya davet etti. Eğitim başta olmak üzere birçok alanda sıkıntı yaşadıklarını anlatan Pacolli, yaşanan savaşta bütün fabrikaları yıkıldığı için maddi yönden de büyük sıkıntılar yaşadıklarını söyledi.

Şu anda ülke olarak yüzde 80 ithalata bağımlı olduklarını anlatan Kosova Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Behgjet Pacolli, konuşmasını şöyle tamamladı: “Bizim yatırımcılara ihtiyacımız var, onların bize gelmesi ile ilgili bizim de teşviklerimiz var. Onun için biz yatırım yapacak iş adamlarına her türlü desteği vereceğiz. Onun için Türk yatırımcılar bize rahatlıkla gelebilirler, biz memnuniyetle karşılarız kendilerini.”

Konuşmaların ardından Vali Münir Karaloğlu, Kosova Başbakan Yardımcısı Behgjet Pacolli’ye İznik çinisi hediye etti. Heyet, görüşmelerine basına kapalı olarak devam etti.


CİHAN

Yorumlar