Kösemusul: Sağlıklı kentleşme için inşaat sektörü desteklenmeli

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, sağlıklı ve modern bir kentleşme için inşaat sektörünün desteklenmesi ve çağın gereklerine uygun bir şekilde çalışabilmesi için gereken alt yapının oluşturulmasının...

Google Haberlere Abone ol
Kösemusul: Sağlıklı kentleşme için inşaat sektörü desteklenmeli

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, sağlıklı ve modern bir kentleşme için inşaat sektörünün desteklenmesi ve çağın gereklerine uygun bir şekilde çalışabilmesi için gereken alt yapının oluşturulmasının önemli olduğunu söyledi.

SATSO bünyesinde faaliyet gösteren ve çoğunluğunu inşaat sektör temsilcilerinin oluşturduğu 18. ve 34. Meslek Komitesi Üyeleri, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul’u ziyaret etti. Görüşmede inşaat sektörünün durumu ile ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.

Ziyarette 18. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyesi Hüseyin Emanet, Adem Çalışkan, 34. Meslek Komitesinden Meclis Üyesi Kadir Savaş ve Yüksel Avşar hazır bulundu. Sakarya’da ciddi bir yapılaşma planı yapılması gerektiğini savunan meclis üyeleri, küçük parseller yerine eski binaların birleşerek büyük parseller üzerinde yeni binalar inşa edilmesinin daha sağlıklı bir kent görünümü açısından önemli olduğunu dile getirdiler.

Meclis Üyeleri, kentsel dönüşüm çalışmalarının önemine vurgu yaparak konu ile ilgili panel düzenleme amacında olduklarını ve bir çalışma yürütmek istediklerini belirttiler. Üyeler ayrıca, kentsel dönüşüm konusunda insanların bilinçlendirilmesi gerektiğini ve bu doğrultuda hep birlikte hareket etmek gerektiğini vurguladılar.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ise inşaat sektörünün ilin lokomotif sektörü olduğunun altını çizerek sağlıklı ve modern bir kentleşme için inşaat sektörünün desteklenmesi ve çağın gereklerine uygun bir şekilde çalışabilmesi için gereken alt yapının oluşturulmasının önemine değindi.

Kösemusul, “İlimiz yapılaşma anlamında dikkatli bir şekilde ilerliyor var olan aksaklıkların giderilmesi ve kentsel dönüşüm gibi titizlikle üzerinde durulması gereken konular için de yetkilerimiz ve sorumluluğumuz çerçevesinde destek olmak isteriz. Bu türlü önemli ve hayati önem arz eden konularda halkın bilinçlendirilmesi de bir o kadar önemlidir. Bu çerçevede üyelerimizin ve Sakaryalıların bu konulara daha vakıf bir şekilde yaklaşmaları amacıyla bilinçlendirme toplantıları ve paneller organize edilebilir” dedi. CİHAN

Yorumlar