Koruyucu hekimlik Yenimahalle’de 5 yılını doldurdu

Ankara Yenimahalle Belediyesi, 'Koruyucu Hekimlik' adı altında başlattığı ve 5 yıldır düzenli olarak devam ettirdiği sağlık taramalarında yaklaşık 50 bin vatandaşa hizmet verdi.

Google Haberlere Abone ol
Koruyucu hekimlik Yenimahalle’de 5 yılını doldurdu

Ankara Yenimahalle Belediyesi, 'Koruyucu Hekimlik' adı altında başlattığı ve 5 yıldır düzenli olarak devam ettirdiği sağlık taramalarında yaklaşık 50 bin vatandaşa hizmet verdi. Parklarda, kreşlerde, kurum ve kuruluşlarda 7’den 70’e herkesin sağlık kontrollerini yapan belediye çoğu hastalıkları erken teşhis ederek hayat kurtarıyor.

Hayata geçirdiği sosyal projelerle takdir toplayan Yenimahalle Belediyesi, sağlıklı bir nesil için yaz-kış demeden uzman doktor ve hemşire kadrosuyla hizmet veriyor. Vatandaşların ayaklarına kadar götürülen sağlık hizmetleri, ücret talep edilmeden yapılıyor. Gencinden yaşlısına çok sayıda vatandaşın katıldığı taramalarda Yenimahallelilere açlık şekeri, kolesterol, karaciğer böbrek fonksiyon testleri ve romatizmal tetkikler uygulanarak, sonuçlarına göre uzman doktorlar tarafından yönlendirme yapılıyor.

ERKEN TEŞHİSİN ÖNEMİ

Kanser taramaları, kuduz hastalığı kontrolü, çocuklarda kalp sağlığı taramaları, sünnet, Türk Kızılayı'na kan desteği, grip aşısı, ağız ve diş sağlığı, evde hemşirelik hizmeti, çocuklarda ve yetişkinlerde sağlık taramaları dahil birçok dalda sağlık hizmeti veren belediye, 5 yıl boyunca yaklaşık 20 bin vatandaşı sağlık kontrollerinden geçirdi.

Ayrıca, 30 bine yakın Yenimahalleli, belediyenin düzenlediği panel, konferans, eğitim çalışmaları ve seminer gibi aktivitelerde bulunarak çoğu hastalık konusunda bilgi sahibi oldu.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, vatandaşlara yönelik ücretsiz sağlık taramaları ve bilgilendirme çalışmaları yapmaya devam edeceklerini belirtti. Hastalıklarda erken teşhisin önemine değinen Yaşar, sağlıkla ilgili sorunlarda ise erken teşhisin ne kadar önemli olduğunu ve sağlık taramalarının bu yüzden önem arz ettiğini söyledi.
CİHAN

Yorumlar