Korucunun oğlu faillerin bulunmasını istedi, 'namus meselemizdir' cevabını aldı

Mardin’in Dargeçit ilçesinde önceki gün, uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit edilen Altunoluk Mahallesi eski köy muhtarı ve korucu Mehmet Uğurtay’ın oğlu Süleyman Uğurtay babasının faillerinin bulunmasını istedi.Altunoluk Mahallesi'nde...

Google Haberlere Abone ol
Korucunun oğlu faillerin bulunmasını istedi, 'namus meselemizdir' cevabını aldı

Mardin’in Dargeçit ilçesinde önceki gün, uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit edilen Altunoluk Mahallesi eski köy muhtarı ve korucu Mehmet Uğurtay’ın oğlu Süleyman Uğurtay babasının faillerinin bulunmasını istedi.

Altunoluk Mahallesi'nde bulunan taziyeevine; Mardin Vali Vekili Ali Güldoğan, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay İlhan Vural, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Dargeçit Kaymakamı İbrahim Gencer, İlçe jandarma komutanı Binbaşı Taner Şahin, Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir ziyaret gerçekleştirdi. Burada şehit yakınları ve köylüler taziye ziyaretleri için gelen heyeti karşıladı.

Acılarını paylaştıklarını belirten Mardin Vali Vekili Ali Güldoğan “Rahmetliyi hayatında tanıma fırsatım olmamıştı ama yaptığı çalışmalar, kahramanlıkları, fedakârlıkları karşısında biz kendisine Allah’tan rahmet diliyoruz, geride kalanlara sabır diliyoruz. Biz taziye vesilesiyle buradayız ama size kapılarımız her zaman açık.” dedi.

İl Jandarma komutanı Kurmay Albay Vural Erol ise “ Başta Sayın Genelkurmay Başkanımız ve bütün Kuvvet Komutanlarımız olmak üzere tüm silahlı kuvvetlerin taziye dileklerini başta ailesine ve tüm koruculara, Altunoluk köylülerine iletiyoruz. Terörle mücadelenin başladığı günden itibaren devletinin milletinin yanında olan Mehmet Uğurtay ne derece kahraman olduğunu, köyün çocuklarını okula götürüp getirmekte bile kendini görevli hissederek göstermiştir. Ama maalesef kalleşçe bir saldırıyla şehit edilmiştir. Hepimizin acısı büyük çok izler bırakan ve arkasında anlatılacak çok şey bırakan Mehmet Uğurtay inşallah, hepimizin ona olan borcunu ödemiş oluruz. Hepimizin tekrar başı sağ olsun. Silahlı kuvvetler ve jandarma olarak ailesinin sonuna kadar yanındayız.” ifadelerini kullandı.

Babasını korucu olmadan önce muhtar olduğunu ve tüccar olduğunu belirten Süleyman Uğurtay ise “ Buraya gelip bu zor günde bizleri yalnız bırakmadıkları için çok teşekkür ederim. Türkiye’nin, bölgeniz ve bizim başımız sağ olsun. Babam 90’lı yıllarda korucu olmadan önce bu köyde muhtardı, minibüsü vardı, dükkânı vardı, tacirdi, durumu iyiydi. PKK terör örgütü geldi bu köyde 3 şart koşt;. ‘Ya bizim gibi olacaksınız, bizim yanlımız olacaksınız ya bu bölgeyi terk edeceksiniz ya da hepinizi öldüreceğiz’ babam da dedi ‘Biz sizin fikrinizi paylaşmıyoruz, yanlış yoldasınız, biz kabul etmiyoruz, sizi kabul etmiyoruz, bizden uzak durun.’ Babam dindar, namazında niyazında bir insandı, oruç tutuyordu, gece namazlarına kalkan, çok hayırsever bir kişiydi. Babamın bu bölgenin terör örgütünün eline geçmemesi için üç amacı vardı. Terör örgütüne karşı baş kaldırmak, bu bölgeyi teröristlerin elinden kurtarmak ve son olarak da şehit olmak... 25 yıldan beri cesur bir şekilde terörle mücadele etti. Son şeyi de buradaki öğrencileri burası ve Dargeçit arasında öğrenci taşıyordu. Sadece buradaki insanları okutmaktı. Herkesin bilmesini isterim ki babam ne ajandı, ne MİT'ti. Türkiyemiz için, bölgemiz için ailemiz için büyük bir kayıptır. Hepimizin başı sağolsun.” diye konuştu.

Kısa süre ailesiyle görüşen yetkililer daha sonra vedalaşırken, Süleyman Uğurtay babasını katillerinin bulunması için yetkililerden yardım istedi. Buna karşın İl Jandarma Komutanı Erol “ Bu bizim namus meselemizdir, kanı yerde kalmayacaktır.” şeklinde teselli etti.

Heyet daha sonra taziye evinden ayrıldı.

OLAY:

Altınoluk Mahallesi eski muhtarı ve korucu Mehmet Uğurtay (57) önceki gün Dargeçit Misak-ı Milli İlkokulu bahçesinde servis minibüsünde öğrencilerin çıkış saatini beklerken, düzenlenen silahlı saldırı sonucu öğrencilerin gözü önünde infaz edildi. Zanlılar motosikletle olay yerinden kaçtı.

CİHAN

Yorumlar