Korkut ilçesi şantiye alanına döndü

Muş’un en küçük ilçesi olan Korkut’ta belediye iş başına geçti. İlçe merkezinde kaldırım, yol, çevre düzenlemesi, çeşme onarımları ve peyzaj çalışmaları başlattıklarını belirten Belediye Başkanı Haşim Arık, bazı projeler...

Google Haberlere Abone ol
Korkut ilçesi şantiye alanına döndü

Muş’un en küçük ilçesi olan Korkut’ta belediye iş başına geçti. İlçe merkezinde kaldırım, yol, çevre düzenlemesi, çeşme onarımları ve peyzaj çalışmaları başlattıklarını belirten Belediye Başkanı Haşim Arık, bazı projeler için ise bölge müdürlükleri ile yazışmalarda bulunduklarını söyledi.

Korkut’ta çevre düzenlemesi, kaldırım ve yol yenileme çalışmaları başladı. İlçe merkezinde kanalizasyon alt yapı çalışmaları yapılması nedeniyle kaldırım ve yol yenileme girişimlerini kısıtlı tuttuklarını belirten Belediye Başkanı Haşim Arık, toplumsal hizmetlere gereken önemi vermeye hazır olduklarını söyledi. İller Bankası’nın alt yapı kanalizasyon projesinin kısa sürede tamamlanıp halkın hizmetine sunulacağını kaydeden Başkan Arık, ilçenin su sorunu için İller Bankası Van Bölge Müdürlüğü ile yazışmalarda bulunduklarını kaydetti. İlçede yapılan hizmetlerin imkanlar dahilinde devam edeceğini belirten Başkan Arık, şunları söyledi: “Göreve geldiğimiz günden beri ilçemizin büyük sorunlarının olduğuna kanaat getirdik ve çalışmalarımız hızla devam ediyor. Özellikle Mehmet Akpolat Caddesi’ndeki kaldırım düzenlemesinde büyük ölçüde çalışmalarımız netleşti. Kanalizasyon çalışmaları devam diyor. Yaklaşık bir haftadır yapımı devam eden çalışma kısa sürede hizmete açılacaktır. Korkut İlçemizin asri mezarlığının yol çalışmaları şuan devam edip bitme aşamasında.”

“400 YILLIK GEÇMİŞİ OLAN 3 ÇEŞME YENİLENDİ”

İlçe merkezinde bulunan ve yaklaşık 400 yıllık geçmişi olan 3 adet çeşmenin yeniden onarılması için çalışmalar başlattıklarını vurgulayan Başkan Arık, “Korkut’ta yaklaşık 400 yıllık geçmişi olan üç çeşmemizde Ahlat taşından yapılıp halkımızın hizmetine sunacağız. İnşallah çalışmalarımız hızlı bir şekilde halkımızın ihtiyaçları doğrultusunda ne gerekiyorsa arz ve taleple başlayıp imkanlarımız dahilinde peyder pey yapacağız. İlçemizin huzuru, refahı için hizmetlerimize devam edeceğiz. Şuanda gerek yol, çeşme, mezarlık çalışmalarını takip edip sonuçlandıracağız.” dedi.

Çeşitli proje ve sosyal faaliyetler için çalışmalar başlattıklarını da hatırlatan Arık, “Yerel seçimler sonucu vatandaşların oylarını alarak Belediye başkanı seçildim. Vatandaşlar bu görevi bana layık gördükleri için kendilerine her zaman teşekkür ediyorum. Ben de vatandaşların bu güvenlerini hiçbir zaman boşa çıkarmayacağım. Çalışmalara öncelikle oturduğumuz yerde, yani belediye binamızdan başladık. Özellikle vatandaşlarımız ve bizi ziyarete gelen misafirlerimizi daha nezih bir ortamda ağırlamak için oturduğumuz mekanı restore ederek çalışmalarımıza başladık.” dedi.

“ŞEYH HALİL TÜRBESİ RESTORE EDİLECEK”

İlçenin tarihi, kültürel, doğa güzellikleri ve manevi değeri olan her türlü hizmet için canla başla mücadele edeceklerini kaydeden Başkan Arık, “Bunların yanında Korkut ilçemizde bulunan Şeyh Halil Türbesi için Bitlis Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile yazışmalarımız devam ediyor. Türbe koruma altına alınmış ve 2015 yılında inşallah restore çalışması Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından bitirilecektir. İlçemizde gerek yol, kaldırım, parke kanalizasyon çalışmalarını bitirdikten sonra ilçemizin en büyük sorunu olan su için gerekli adımları atmışız ve İller Bankası Van Bölge Müdürlüğü ile ciddi bir şekilde yazışmalarımız, temaslarımız vardır. İnşallah ilçemizdeki su sorununu dahi bitirmek için hızla çalışıyoruz.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar