Korkut Belediye Meclisi'nden 'birlik kararı' çıktı

Muş Korkut Belediye Başkanı Haşim Arık, belediye meclis üyeleri ile ilk toplantılarını yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Korkut Belediye Meclisi'nden 'birlik kararı' çıktı

Muş Korkut Belediye Başkanı Haşim Arık, belediye meclis üyeleri ile ilk toplantılarını yaptı. 9 meclis üyesinin birlik ve beraberlik içinde hareket edeceği sözünü aldığını ifade eden Arık, 6 AK Partili ve 3 HÜDAPAR’lı üyenin birlikte hareket edeceğini söyledi.Arık, "Toplantıda ilk olarak ilçenin su sorunu ele alındı. Ayrıca kanalizasyon ve çöp sorunu da görüşüldü." dedi.

Belediye Başkanı Arık, ilçede TOKİ tarafından konut yapılması için çalışmalara başlayacaklarını belirterek şunları söyledi: “Cins değişikliği yaparak merkezimizde bulunan 100 dönümlük bir arazimizde TOKİ yapılaşması için meclisimizde karar verildi. En kısa sürede cins değişikliği ilgili çalışmalar personellimizce takip edilecek ve 100 adet konut yapılacak. Konu ile ilgili TOKİ Genel Müdürlükleri ile bizzat temaslarda bulunacağım. İnşallah TOKİ yapılaşmasını ilçemizde başlatacağız." dedi.

“BELEDİYENİN 1 MİLYON 200 BİN LİRA BORCU VAR”

Belediyeyi 1 milyon 250 bin TL borç ile devraldığını ifade eden Başkan Arık, “Toplantıda borçlarda görüşüldü. İller Bankası’ndaki borçlarımız takibe alındı ve listeler çıkarılıp tüm meclis üyelerimiz bilgilendirildi. Yaklaşık 1 milyon 250 bin TL borcumuz mevcut ve o borcun yapılandırılması için İller Bankası Bölge Müdürü ile görüşüp yapılandıracağız. Artı, en kısa sürede İller Bankası aracılığıyla ilçemizin su sorununu çözeceğiz. 5 yıllık süre içerisinde yeni bir belediye hizmet binası için ilgili çalışmaları başlattık. Nasip olursa gerek İller Bankası aracılığıyla gerekse Karayolları Bölge Müdürlüğümüzün aracılığıyla ilçemizin güzelleştirilmesi için meclisimizce söz verip hep beraber çalışacağız.” şeklinde konuştu.


CİHAN

Yorumlar