Körfez Dershanesi ve Ufuk Lisesi öğrencileri YGS provası yaptı

Antalya'da Körfez Dershanesi ve Ufuk Anadolu Fen Lisesi'nin bin 100 öğrencisi, 23 Mart 2014'teki YGS'nin provası niteliğinde, Güvender Yayınevi'nin Türkiye genelinde düzenlediği deneme sınavına katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Körfez Dershanesi ve Ufuk Lisesi öğrencileri YGS provası yaptı

Antalya'da Körfez Dershanesi ve Ufuk Anadolu Fen Lisesi'nin bin 100 öğrencisi, 23 Mart 2014'teki YGS'nin provası niteliğinde, Güvender Yayınevi'nin Türkiye genelinde düzenlediği deneme sınavına katıldı. Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Alanya İşletme Fakültesi'nde yapılan sınavda, ÖSYM kriterlerine göre çeşitli fakültelerde hazırlanan salonlara öğrenciler sırayla alındı. Yasak olan cep telefonu, yüzük, küpe, saat, bilezik, bozuk para, müsvedde kâğıt gibi materyallere izin verilmedi. Öğrenciler, isimlerinin yazılı olduğu masalarda kalem, silgi, kalemtraş, mendil ve şekeri hazır buldu. 12 salondaki sınavda, 40 öğretmen görev yaptı. Öğrencilere 40 matematik, 40 Türkçe, 40 Fen Bilgisi, ve 40 Sosyal Bilgiler olmak üzere 160 soru soruldu.

Konu hakkında açıklama yapan Alanya Körfez Dershaneleri Genel Müdürü Muhammet Kocabey, Türkiye genelinde yapılan Güvender deneme sınavının Alanya ayağını organize ettiklerini, benzeri çalışmayı her yıl yaptıklarını söyledi. Kocabey, “Her yıl geleneksel olarak yaptığımız bu provayla öğrencilerimize gerçeğini yansıtıyoruz. Öğrencilerin büyük kısmı, gerçek sınava da burada giriyor. Gerçek sınavdaki prosedürleri uyguluyoruz. Öğrencilerimiz, bu sınav sayesinde karşılaşacakları durumları ve yaşayabilecekleri aksaklıkları denemiş oldu.” dedi.

Öğrenciler de gerçek sınava çok benzediğini dile getirdi. Onlar sınavda ter dökerken aileleri de fakülte dışında dua ederek sonucu bekledi. Öğrenci velisi Hülya Yılmaz, 23 Mart'ın heyecanını bugünden atmaya çalıştıklarını belirterek, “Hayırlısı olsun. Deneye deneye doğrusunu bulacağız. Deneme sınavları tabii ki çocuklarımız için önemli. Mümkün mertebe bütün sınavlara sokmaya çalışıyorum, gerçek sınava hazırlansın diye. Ben şu anda pek heyecanlı değilim. Benim çocuk çalışkan, halledebileceğini düşünüyorum.” diye konuştu. Özlem Hacıeyüpoğlu da fazla heyecanlı olmadığını dile getirdi. Yanında getirdiği çocuğunun arkadaşlarının kendisini heyecanlandırdığını kaydeden Hacıeyüpoğlu, “İyi bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Daha önceki yıllarda bu şekilde yapılmamıştı. Heyecanlarını biraz atarlar.” dedi. CİHAN

Yorumlar