Köpeğe Haciz Koydular

Tahliye kararı verilen köpeği evde görünce haczettiler

Google Haberlere Abone ol
Köpeğe Haciz Koydular

ANTALYA'da 26 yaşındaki Selay Kırım'ın 1200 liralık avukatlık borcu içi evine hacze gelen icra memuru, mahkemenin tahliye kararı verdiği köpeği evde bulunca haczetti. Alacaklının isteğiyle köpeğinin haczedilmesine tepki gösteren Selay Kırım, "Aşağıda arabam, evde elektronik eşyalar dururken sadece köpeğimi aldılar" diyerek usulsüz icra işlemi yapıldığını ileri sürdü.

Muratpaşa İlçesi'nde Selay Kırım'ın oturduğu sitenin yönetimi, evde beslediği köpeklerin tahliyesi için 7 Eylül 2011 tarihinde tahliye davası açtı. Site yönetimi, 4 ay önce davayı kazandı. Bu karar üzerine 'Lucas' ve 'Hera' adlı iki köpeğini geçici olarak bir köpek çiftliğine bıraktığını belirtilen Selay Kırım, karşı tarafa ödemesi gereken 300 lira avukatlık ücretini ödemedi.

Faiziyle birlikte 1200 lirayı bulan avukatlık ücretinin ödenmesi için haciz işlemi başlatıldı. İcra memurları ve 3 Şubat Pazartesi günü Selay Kırım'ın evine hacze geldi. Kırım'ın iddiasına göre geçici olarak 3 gün önce getirdiği 'Lucas' adlı köpeği evde gören alacaklı avukatlar, icra memurlarından evde olmaması gereken köpeği haczetmesini istedi. 

Haciz işlemi uygulanan 'Lucas' yediemin olarak bir veteriner kliniğine götürüldü. Selay Kırım, bir gün sonra icra müdürlüğüne borcunu ödedi ve veterinerden haczedilen köpeğini teslim aldı.

'NEDEN EŞYAYA DEĞİL DE KÖPEĞE HACİZ'

Mahkemenin tahliye kararı vermesinin ardından köpeklerini başka bir yere götürdüğünü, 4 yaşındaki 'Lucas'ı da geçen cuma günü geçici olarak eve getirdiğini söyleyen Selay Kırım, "Köpek çiftliğinde kalan köpeklerimi bir ay sonra müstakil eve taşınıp yanıma alacaktım" dedi.

Haciz işlemi sırasında 'Lucas'ı önce vermek istemediğini, ancak 6 ay hapis cezası alacağı söylenince korkup teslim ettiğini belirten Selay Kırım, "Unutulan bir borç nedeniyle haciz işlemi başlatılıyor, fakat neden köpek haczediliyor bunu öğrenmek istiyorum. Aşağıda araba, evdeki beyaz eşyalar, elektronik eşyalar dururken sadece köpeğimi aldılar. Benim ve bir gün boyunca yedieminde kalan köpeğimin psikolojisi bozuldu. Bunun kasıtlı yapıldığını düşünüyorum. Kanunen tüm haklarımı arayacağım" dedi.

AVUKAT ERSAN: TÜM BAŞVURULAR YAPILACAK

Selay Kırım'ın avukatı, aynı zamanda Antalya Barosu Hayvan Hakları Kurulu üyesi Alev Ersan, haciz işleminin usulsüz olduğunu bu konuda hem savcılık hem de baro nezdinde girişimde bulunacağını söyledi. 

Avukat Ersan, "Selay Kırım'ın evine gidilmiş, usulsüz şekilde haciz işlemi yapılmış. Düzenlenen tutanaklarda köpeğe değer biçilmiş. Müvekkilim köpeğini kendi götürmek istemiş, arabasına bindirmiş. Orada arabanın markası da modeli de görülüyor. Köpek haczi canlı haczi olduğu için çok meşakkatli. Tamamen taciz etmeye yönelik bir haciz işlemi" dedi.

Yorumlar