Konya'da polisin hedefi bu defa gazeteciler oldu

Konya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı iki motorize trafik polisinin vatandaşla tartışmasını yatıştırmak isteyen gazeteciler, beklemediği bir tepkiyle karşılaştı. Gazeteciler, polisler tarafından önce tartaklandı ardından biber gazı sıkılıp...

Google Haberlere Abone ol
Konya'da polisin hedefi bu defa gazeteciler oldu

Konya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı iki motorize trafik polisinin vatandaşla tartışmasını yatıştırmak isteyen gazeteciler, beklemediği bir tepkiyle karşılaştı. Gazeteciler, polisler tarafından önce tartaklandı ardından biber gazı sıkılıp karakola götürüldü.

Olay, merkez Meram ilçesinde bir restoran önünde meydana geldi. İddialara göre, Konya Trafik Şube Müdürlüğü’ne bağlı motorize ekipler, iftar için restoranda bulunan vatandaşlardan restoran önünde park halinde bulunan araçlarını çekmelerini istedi.

Bunun üzerine vatandaşlar ile polis arasında tartışma çıktı. Olayı gören ve yine aynı restoranda iftar için bulunan bir grup gazeteci, her iki tarafı da sakinleştirmek ve olayın büyümeden bitmesi için araya girdi. Ancak gazeteciler polisin "İşimize karışmayın, çekilin kenara, siz kimsiniz?" sözleri ile karşılaştı.

Bu sırada vatandaşlar ile polis arasındaki tartışma tekrar alevlendi. Polisin vatandaşlara olan tutumunu görüntülemek isteyen gazeteciler, beklenmedik bir tepki gördü. Basın mensuplarını görüntü ve resim almamaları konusunda sert bir dille uyaran polisler, gazetecilerin ellerindeki cep telefonlarını ve fotoğraf makinelerini almak istedi. İtirazla karşılaşmaları üzerine polis, önce biber gazı sıktı ardından fiziki müdahale ile basın mensuplarını karga tulumba gözaltına aldı. Polisin bu tavrı karşısında şaşkına dönen basın mensupları zorla polis aracına bindirildi.

Olayı izleyen vatandaşlar ise polisin vatandaşa ve gazetecilere bu kadar agresif davranmasına bir anlam veremediklerini ifade etti. CİHAN

Yorumlar