Konukoğlu:İnşallah Gaziantep teknoloji üreten bir şehir olur

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, kentin bütün ihraç kalemlerinde artış yaşandığını ve en fazla artışın makine ve aksamlarında görüldüğünü belirterek, "İnşallah Gaziantep, teknoloji üreten ve teknoloji ihraç eden bir şeh.

Google Haberlere Abone ol
Konukoğlu:İnşallah Gaziantep teknoloji üreten bir şehir olur

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, kentin bütün ihraç kalemlerinde artış yaşandığını ve en fazla artışın makine ve aksamlarında görüldüğünü belirterek, "İnşallah Gaziantep, teknoloji üreten ve teknoloji ihraç eden bir şehir haline dönüşür.’’ dedi.

GSO’nun 2013 yılının son Meclis Toplantısı, Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ve Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu’nun da katılımıyla yapıldı. Toplantıda, Oda’nın 2014 yılı bütçesi de oybirliğiyle kabul edildi. Sanayicilerin yeni yılını kutlayan Adil Konukoğlu, konuşmasında, kent ekonomisini değerlendirdi. Türkiye’de en fazla ihracat gerçekleştiren altıncı il konumunda bulunan Gaziantep’in, Ocak-Kasım 2013 döneminde geçen yılın aynı dönemine göre ihracatını yüzde 9,9 artarak 5 milyar 891 milyon dolar olduğunu ve geçen yılın tamamında yapılan rakamı geçtiklerini anımsattı.

‘’Gaziantep, 55 ilden daha fazla ihracat yapıyor’’ diyen Konukoğlu, ihracatın ithalatı karşılama oranının yüzde 92,9 seviyesine yükseldiğine, bunun içinde yatırım malları ithalatının da dahil olduğuna dikkati çekti. Gaziantep’ten yapılan bütün ihraç mallarında artış yaşandığını, en fazla artışın ise yüzde 59,6 oranla makine ve aksamlarında görüldüğünü belirten Konukoğlu, ‘’Bundan dolayı makinecileri tebrik ediyoruz, onları tekrar alkışlıyoruz. İnşallah bu artış hızlarını devam ettirir ve Gaziantep ayrı bir çizginin içine, teknoloji üreten ve teknoloji ihraç eden bir şehir haline dönüşür’’ diye konuştu.

Adil Konukoğlu, Gaziantep’ten yapılan ihracatta bütün ülke gruplarında yüzde 7 ile yüzde 17 arasında artış olduğunun altını çizerek, ‘’Her kıtaya dağılmış durumdayız. Bu da, yakın çevrelerde veya farklı yerlerde oluşacak bireysel krizlerden bizi koruyacaktır’’ dedi. GSO Başkanı Konukoğlu, sanayide elektrik tüketimi ve sigortalı çalışan sayısında artışı devam ettiğini sözlerine ekledi. Toplantıya konuk olarak katılan Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi’nden komiser Hüseyin Bilir ve Erdal Aktaş da, iş dünyasını tehdit eden siber saldırılar, güvenli ve etkin internet kullanımı hakkında bilgi verdi.


CİHAN

Yorumlar