Konukoğlu: Kazancınızın zekâtı işin sigortası; pastanın kabartma tozu gibidir

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, Adana'da 1964'te bir fabrikadaki 1936 model tekstil makinelerini söküp Gaziantep'te bir mağaraya kurarak, sektöre atıldıklarını hatırlattı. Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (Adana BTÜ)...

Google Haberlere Abone ol
Konukoğlu: Kazancınızın zekâtı işin sigortası; pastanın kabartma tozu gibidir

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, Adana'da 1964'te bir fabrikadaki 1936 model tekstil makinelerini söküp Gaziantep'te bir mağaraya kurarak, sektöre atıldıklarını hatırlattı. Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (Adana BTÜ) Yeşiloba Yerleşkesi’nde düzenlenen konferansta iş hayatında başarının sırlarını paylaşan Konukoğlu, şimdi 14 bin istihdam, 600 milyon dolarlık ihracat, 2 milyar dolar ciroya ulaştıklarını kaydetti.

Vali Hüseyin Avni Coş, Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, iş adamları, bürokrat, üniversitenin idari ve akademik personeli ile öğrencilerin katıldığı program Soma’da yaşanan maden kazasında hayatını kaybeden işçilerin anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Konferansta tecrübelerini davetlilerle paylaşan Abdülkadir Konukoğlu, işe çıraklıktan başladığını ve kademe kademe ilerleyerek işletmenin her alanında çalıştığını söyledi. 15 senelik çalışmanın ardından işin idari kısmına geçtiğini belirten Konukoğlu, “İş dünyasında empati kurmak, söyleyeceğiniz sözlerin çalışanları nasıl etkileyeceğini düşünmek çok önemlidir. Böyle düşünmezseniz 14 bin kişiyi çalıştırmanız imkânsız olur. Her zaman inandığımız düşünce, babamızın bizlere söylediği ‘işin hilesi dürüstlüktür’ felsefesi oldu. Dürüstseniz, zaten kazanırsınız.” dedi.

PAYLAŞTIKÇA KAZANIRSINIZ, PARANIZ ÇOĞALIR

SANKO Vakfı’nın desteğiyle şu anda bin 500 öğrencinin üniversitelerde okuduğunu, 18 binin üzerinde öğrencinin mezun olup, çeşitli sektörlerde görev aldığını anlatan Abdulkadir Konukoğlu, şöyle devam etti: “Vakfımızda okuttuğumuz öğrencilerimize en büyük tavsiyemiz, kendilerinin de ileride ihtiyaç sahibi bir öğrencinin elinden tutması oldu. Çünkü bu yapılan geleceğe bir yatırımdır. Kazancınızın zekâtı işin sigortası, pastanın kabartma tozu gibidir. Paylaştıkça kazanırsınız, paranız çoğalır. Geldiğiniz yerde, geriye dönüp bakmalı, nereden nereye geldiğinizi görmeli, kendinizi buna göre değerlendirmelisiniz ve yaptığınız işe konsantre olmalısınız. Başarıda iftihar etmelisiniz, başarısızlıktan ders çıkarmalısınız. İş hayatında panik yapmamalısınız. Kızgınlığı kırgınlığa dönüştürmemelisiniz. Kızgınlık iki-üç dakika sürmeli. Basamakları tek tek çıkmalısınız. Önemli olan yaptığınız işi en iyi şekilde yapabilmek, belirlediğiniz hedeflere ulaşabilmektir.”

'TÜRKİYE'YE DE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK'

Konferansın açılış konuşmasını yapan Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, Adana BTÜ’nün, Adana’daki tüm yapıların ortak üniversitesi olduğunu bildirdi. Yönlerini Adana’ya, bölgeye, ülkeye çevirdiklerine dikkat çeken Ersoy, “Üniversitelerin eğitim-öğretim dışındaki görevlerinden biri de kamu kuruluşları ile ortak çalışıp potansiyel ortaya koymaktır. Dolayısıyla biz de İŞKUR ve KOSGEB ile ortak çalışarak iş garantili kurslar açtık. Lisans programlarında 25 öğrenci kontenjanıyla Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik. Kaliteye gitmek zorundayız. 2023 hedeflerini tutturmak, dışa bağımlılıktan kurtulmak, nitelikli ve donanımlı ulusal ve uluslararası rekabet edecek insan gücü için yeterli sayıda öğrenci alınması gerekmektedir. Uluslararası bir üniversite olma hedefiyle yurt dışındaki üniversiteler ile anlaşma yapıp, tüm dünyada geçerli çift diploma sağlayan programlar açtık. Gayemiz eğitim-öğretim kalitesi ve bilimsel çalışmalarıyla tüm dünyada bilinen bir üniversite olmak.” diye konuştu.

'ADANA’YI ÜNİVERSİTELER ŞEHRİ YAPMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ'

Vali Hüseyin Avni Coş ise Adana BTÜ’nün halka ve üretime dönük yapısının takdire şayan olduğunu vurguladı. Kısa zamanda üniversite kampüsünün temellerini atacaklarını açıklayan Coş, “Adana’nın üniversiteler kenti olması en büyük idealimiz. Nitelikli akademisyenlere, öğrencilere; güzel kampüslere sahip olarak, uluslararası planda, ülkemizde okumak isteyenlerin tercih edeceği bir üniversite kenti olmak için işbirliği içinde çalışıyoruz.” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Vali Coş, Konukoğlu’na günün anısına plaket verdi.

CİHAN

Yorumlar