"Kontrolsüz sanal gezinti gerçek dünyada sorun oluşturuyor"

Eğitimci Hüseyin Erdoğan, çocuklara internetin, kontrollü olarak kullandırılması gerektiğini belirterek, "Sanal alemde kontrolsüz gezinti gerçek dünyada sorunlara yol açıyor.

Google Haberlere Abone ol
"Kontrolsüz sanal gezinti gerçek dünyada sorun oluşturuyor"

Eğitimci Hüseyin Erdoğan, çocuklara internetin, kontrollü olarak kullandırılması gerektiğini belirterek, "Sanal alemde kontrolsüz gezinti gerçek dünyada sorunlara yol açıyor." dedi.

Hayatboyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Türkiye Yetişkin Öğrenme Projesi kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘Aile İçi İletişim ve İnternet Kullanımı’ konulu seminer gerçekleştirildi. Malatya Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü salonundaki seminere Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Temsilcisi Uzman Nazlı Yılmaz, İl Halk Eğitim Merkezi Müdürü Veysel Güler, eğitimci Hüseyin Erdoğan ve vatandaşlar katıldı.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Berk, burada yaptığı konuşmada, bireyin tutumları üzerinde en önemli etkiyi ailenin yaptığını belirtti. Berk, “Bireyin toplumsallaşması, tutum ve davranışlar kazandığı, bunu model olarak gördüğü yer ailedir. Aile içinde eşler arası iletişimde birbirlerine güvenen, kendi sınırlarını bilen, birbirini onurlu gören, birbirine saygı duyan anne ve babalar, çocuk yetiştirmeyi dünyanın en sorumlu görevi olarak kabul ederler. Aile içinde eşlerin birbirlerine olan iletişimlerinin ortaya koyduğu iyi ya da kötü davranışlar çocuklar üzerinde etkili olur. Ailede yaşanan olumsuzluklar çocuklarda, çocukluk, ergenlik ve gençlik dönemlerinde problemler yaşanmasına neden olur. Bu açıdan aile içi iletişimin önemi büyüktür.” diye konuştu.

Eğitimci Hüseyin Erdoğan ise aile içi iletişimin yararları, doğru internet kullanımı konusunda bilgi verdi. Bugüne kadar 35 ilde bu konularda seminer verdiklerini anlatan Hüseyin Erdoğan, aile içi iletişimin çok önemli olduğuna değindi. İnternet kullanımında gerekli tedbirlerin göz ardı edilmesinin sonuçlarının çok ağır olduğunu ifade eden Erdoğan, çocukların asla kontrolsüz bir ortamda internette vakit geçirmesine izin verilmemesi gerektiğinin altını çizdi. Sanal alemdeki gezintinin gerçek dünyada sorunlara yol açtığını söyleyen Erdoğan, bu konuda ebeveynlere büyük görev düştüğünü kaydetti.
CİHAN

Yorumlar