Konsolosluk önündeki kalabalığa sabaha karşı yine müdahale

İsrail'in Gazze'de başlattığı kara harekatının ardından İstanbul Levent'teki İsrail Konsolosluğu önünde toplanan öfkeli kalabalık ile polis arasında sabah saatlerinde arbede yaşandı. Üçüncü kez konsolosluğun bulunduğu binaya girmeye...

Google Haberlere Abone ol
Konsolosluk önündeki kalabalığa sabaha karşı yine müdahale

İsrail'in Gazze'de başlattığı kara harekatının ardından İstanbul Levent'teki İsrail Konsolosluğu önünde toplanan öfkeli kalabalık ile polis arasında sabah saatlerinde arbede yaşandı. Üçüncü kez konsolosluğun bulunduğu binaya girmeye çalışan gruba polis ekipleri yine tazyikli su ile müdahale etti.

Yoğun güvenlik önlemi alan polis ekipleri, protestoculara TOMA ve biber gazı ile müdahale etti. Tüm uyarılara rağmen durmayan grup, çevreyi savaş alanına çevirdi. Protestocuların arasında polislere taş atanlar olduğu görüldü. İsrail Konsolosluğu önündeki kalabalık saatler ilerledikçe artmaya başladı. Polis ekiplerinin yoğun uyarılarını dikkate almayan göstericiler tekrar konsolosluk binasını işgal etmeye yeltendi. Eylemciler binanın camlarını kırarak büyük maddi hasar oluşturdu. Binaya taş ve şişe atan göstericilere polis ekipleri tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Polisin müdahalesi ve konsolosluk önündeki eylem sürüyor.

CİHAN

Yorumlar