Konservatuar öğrencilerine moral ziyareti

Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak Kültür Merkezi’nde 7’den 70’e herkese kültür ve sanat eğitimi veren belediye konservatuarını ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Konservatuar öğrencilerine moral ziyareti

Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak Kültür Merkezi’nde 7’den 70’e herkese kültür ve sanat eğitimi veren belediye konservatuarını ziyaret etti. Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, Tiyatro ve Halk Oyunları bölümlerinde eğitim gören kursiyerlerle tek tek ilgilenen Akgül, eğitim aldıkları dallar hakkında bilgi aldı. Türk Sanat Müziği bölümünün dersine katılan Akgül, öğrenci sıralarına oturarak söylenen şarkılara ve ritimlere eşlik etti.

Ney, keman, gitar, saz, ud, tiyatro ve daha birçok branşın bulunduğu meslek edindirme ve beceri kurslarından bu yıl toplam 3 bin kişinin faydalandığını kaydeden Başkan Akgül, 5 yıldan bu yana kültürel ve sanatsal eğitimlere verdikleri desteğin artarak süreceği söyledi. Mamak’ı kültür sanatla yaşayan bir ilçeye dönüştürdüklerini belirten Akgül, “Belediye olarak tarihi mekânımızda sanatı vatandaşlarımızla buluşturduk. Çocuklarımızın, gençlerimizin ve büyüklerin heyecanına ortak olmak için buradayım. Tüm vatandaşlarımızın kurslarımızdan faydalanarak buradaki eğitimlerimizi ve kursiyerlerimizin enerjilerini görmelerini isterim” diye konuştu.

HER YIL 3 BİN KİŞİ SANATLA TANIŞIYOR

Her yıl ortalama 3 bin kişiye eğitim vererek, her yaştan ve meslekten insanları kültür sanat aktiviteleriyle tanıştıran konservatuar eğitimleri tam kapasite ile sürüyor. Konservatuarda bu dönem; tiyatro, keman, saz, gitar, semazen, drama, ud, üflemeli çalgılar, tiyatro, halk oyunları, resim, hat, tezhip, Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği korosu kurslarında eğitimler veriliyor. Vatandaşlardan yoğun ilgi gören konservatuarda dersler hafta içi ve hafta sonu olmak üzere iki ayrı grupta yapılıyor. CİHAN

Yorumlar