Konferansa yoğun katılım izdihama neden oldu

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Zonguldak Halk Sağlığı Müdürlüğü’nce, "Mobil Kanser Erken Teşhis, Tarama Ve Eğitim Merkezi (KETEM) Projesi" kapsamında düzenlenen etkinlikte izdiham yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
Konferansa yoğun katılım izdihama neden oldu

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Zonguldak Halk Sağlığı Müdürlüğü’nce, "Mobil Kanser Erken Teşhis, Tarama Ve Eğitim Merkezi (KETEM) Projesi" kapsamında düzenlenen etkinlikte izdiham yaşandı.

Zonguldak Valisi Ali Kaban’ın eşi Neriman Kaban’ın da konuşmacı olarak katılacağı etkinliğin, Atatürk Kültür Merkezi’ndeki nikah salonunda yapılacağının duyurulması sonrası kadınlar salonu doldurdu. Ancak etkinliğin başlama saatlerine yakın zamanda salonun dolması ve çok sayıda kadının dışarıda kalması üzerine alternatif salon arayışına girildi. Valilik Özel Kalem müdür Vekili Mehmet Zafer Alaz etkinliğe katılmak üzere gelen Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’tan yardım talebinde bulundu. Yapılan görüşmeler sonucunda yaklaşık 750 kadın, AKM Sinema Salonu’na yönlendirildi. Ancak, salonun kapıları kapalı olması nedeniyle bina içinde izdiham yaşandı. Bazı kadınların tepki vererek binadan çıktıkları gözlendi. Daha sonra kapıların açılmasıyla salona giren çoğunluğu kadından oluşan kalabalık, 400 kadar oturma grubu olan sinemada sandalye takviyesi yapıldı.

Salonun programa göre düzenlenmesi sırasında geçen zaman nedeniyle gecikmeli başlayan programda, Slayt gösterisinin ardından konuşan Neriman Kaban, Geçen yıl Kasım’da başlayan il merkezi ile ilçe ve beldelerinde sürdürülen projenin Sağlık Bakanlığı’nca da takip edilerek övgü ile bahsedildiğini söyledi.

Projenin Ereğli’de de tanıtılmasında kendisinin de katkı ve desteğinin yararlı olacağına yönelik ifadelere yer verildiğini hatırlatan Kaban "Kanser gibi dünyada çok yaygın görülen, ailelerde psikolojik ve sosyal sorunlara yol açan, mağduriyet yaratan bu hastalık konusunda insanların bilgilendirileceği, bilinçlendirileceği, erken teşhisin öneminin özellikle vurgulanacağı bu çalışmada yer alacak olmaktan büyük bir memnuniyet duymaktayım. Toplumun ve ailenin temel taşlarından birisi olarak gördüğümüz kadınlarımızın bu önemli hastalık konusunda bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve yaşamsal bir konuma sahip olan taramalar konusunda aydınlatılması, taramalar yapılması büyük önem arz etmektedir. İşte bu nedenle amacı, toplumu kanser ve erken teşhis ile taramanın önemi konusunda bire bir eğiterek, bir nevi farkındalık yaratmak olan KETEM’in yaptığı bu anlamlı çalışmayı önemli görüyor, bilim adamlarımızın ifadesiyle ‘erken teşhis kanseri önler’ diyerek, kadınlarımızı Ereğli’de bilgilendirme ve tarama programlarına katılmaya davet ediyoruz. Projeye destek verenlere teşekkür ediyorum. Herkese ‘yaşam güzeldir’ diyerek, sağlıklı, mutlu, huzurlu, uzun bir hayat diliyorum." dedi.

Vali Ali Kaban'ın eşi Neriman Kaban'ın konuşmasının ardından seminere geçildi.
CİHAN

Yorumlar