Konak’ın seçilmiş ilk kadın belediye başkanı 100 gününü değerlendirdi

İzmir'de 30 Mart yerel seçimlerinden sonra 3 Nisan 2014'te mazbatasını alarak göreve başlayan, Konak’ın seçilmiş ilk kadın belediye başkanı Sema Pekdaş, geçen 100 günlük süredeki hizmet bilançosunu açıkladı. Prof. Dr. Türkan Saylan...

Google Haberlere Abone ol
Konak’ın seçilmiş ilk kadın belediye başkanı 100 gününü değerlendirdi

İzmir'de 30 Mart yerel seçimlerinden sonra 3 Nisan 2014'te mazbatasını alarak göreve başlayan, Konak’ın seçilmiş ilk kadın belediye başkanı Sema Pekdaş, geçen 100 günlük süredeki hizmet bilançosunu açıkladı. Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi’ndeki toplantıya belediye meclis üyeleri, bürokratlar, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Görevdeki 100 günde yapılanları anlatan kısa film gösteriminin ardından kürsüye çıkan Başkan Pekdaş, “Ne düşünüyoruz, nasıl hareket ediyoruz, nasıl sahaya indik, bundan böyle nasıl çalışacağız? Çalışma felsefemizi ortaya koymak istedik.” dedi. Geçen 100 günlük süreçte enerjilerini, ilçenin gelişmesine ve vatandaşlara daha iyi hizmet etmeye harcadıklarını söyledi. Konak’ı Konaklılarla birlikte yöneteceklerini söyleyen Pekdaş, “Seçim akşamı yaptığım açıklamada, ‘Bizim artık başka sorumluluklarımız var.’ diyerek kimseyi ötekileştirmeden, herkesle birlikte, öteki beriki demeden birarada, Konak’ta Konaklılarla birlikte üretmeye başlayacağımızı söylemiştim. Hayatımda hiç kindar olmadım. Kin sayfasını kapatıyoruz ve Konak’a hizmet veren herkesle, Konak için Konaklılarla birlikte üretmeye başlayacağımızı dile getirmiştim.” diye konuştu.

Başkanlık görevine şifreli kapıları kırarak başlayan Sema Pekdaş, belediye şirketi Merbel’de yaşanan işçi krizini şimdilik aştıklarını, mahalle forumlarıyla bir ilkin altına da imza attıklarını söyledi. Damlacık Mahallesi halkının yaşadığı drama ortak olduklarını söyleyen ve Konak Tünelleri projesine tepkisini yineleyen Pekdaş, “Yeşildere-Konak tüneli inşaatı sebebiyle bir mahalle yok edilmek üzere. Bu tünelin ÇED raporu, ihalesi, planı, zemin etüdü yapılmadı. Ulaşım master planına dahi dayanmayan bu yol, vatandaşların en temel yaşam haklarını tehdit etmeye başladı. Evler boşaltılmak isteniyor ancak ne insanlarla ne belediyeyle bir görüşme yapılıyor. Burası İzmir’in en eski mahallelerinden biri. Bu tarihi koruyarak yatırımların yapılması gerekir. İzmir, Dubai gibi sonradan kurulan bir şehir değil. Burası 8 bin 500 yıllık tarihe sahip bir şehir. Bu projenin hayata geçirilmesi, abesle iştigalden başka bir şey değildir.” dedi.

Önümüzdeki dönem de aynı yönetim anlayışıyla Konak halkına hizmet sunmaya devam edeceklerini belirten Başkan Sema Pekdaş, “Bu 100 günde yaptığımız gibi yine mahalleleri dolaşacağız, sokaklarda olacağız. Sorunları yerinde tespit ederek çözüm üretmeye devam edeceğiz. Konaklı vatandaşlarımızın sesi, gözü, kulağı olmaya devam edeceğiz. Daha önümüzde yürünecek çok yol, yapılacak çok şey var.” diye konuştu.

'VALİLİK EMLAK VERGİSİ PAYLARINI HALEN GÖNDERMEDİ'

İlçede yer alan tarihî aksın ortaya çıkartlması ve sanat yatırımlarıyla ilgili olarak merkezî hükümet kanadından gereken yardımı alamadıklarını kaydeden Başkan Pekdaş, “Bakanlığın da bu konuda katkıda bulunması lazım. Maalesef konu İzmir olunca görmezden geliniyor. Yapması gereken yatırımları yapmıyor. Bu çalışmaları belediyeler, kendi öz kaynaklarıyla üstleniyor. Çalışmalarımızı aynı şekilde sürdüreceğiz. Konak, önüne geleni hoyratça kazma yeri değil. Bu konuda duyarlılık bekliyoruz. Maalesef valilik, bu sene emlak vergilerinden bu işler için harcanması gereken payları, her türlü yazışma yapılmasına rağmen halen göndermedi.” dedi. CİHAN

Yorumlar