Kocaoğlu'ndan Yıldırım'a: Bize benzeme kardeşim

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Aziz Kocaoğlu, özel bir radyoda katıldığı programda AK Parti Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım, hükümet ve Vali Mustafa Toprak’ı eleştirdi: “AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü o.

Google Haberlere Abone ol
Kocaoğlu'ndan Yıldırım'a: Bize benzeme kardeşim

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Aziz Kocaoğlu, özel bir radyoda katıldığı programda AK Parti Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım, hükümet ve Vali Mustafa Toprak’ı eleştirdi: “AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü olan vatandaş, ‘sümüklü’ diyor. Yandaş bir gazeteci. ‘faşist İzmir’ diyor. Büyükşehir Belediye başkan adayı, 'Bu kentin vekili olmaktan hicap duyuyorum.' diyor, sonra 'İzmir’in ilim irfana ihtiyacı var.' deniyor. Türkiye’nin en aydınlık kentine bu tür sıfatları yapıştırıp sonra gelip, 'Biz sizin yaşam biçiminize karışmayacağız, biz size benzeyeceğiz.' demek olmaz. Bir kere sen bizi en başından ötekileştiriyorsun. Size benzeyeceğiz ne demek? Biz kimsenin kimliğine bakıp, ‘İzmir’de mi doğmuş?’ demiyoruz. Biz İzmirli deyince İzmir kimliği altında yaşayan, bu kentin havasını soluyan insanları kastediyoruz. Bize benzeme kardeşim. Benzeyemezsin de zaten.”

Hükümetin İzmir’e yönelik yaptığı yatırımlar tartışmasına da değinen Başkan Kocaoğlu, “Verdikleri rakamların tamamı yanlış. İzmir’e yapılan yatırımları söylemek, bir valinin işi değildir. Eğer yatırım rakamlarını açıklayacaksa belediyelerin, özel sektörün yatırımlarını da açıklayacak. Bu vali, artık hükümetin valisi değildir. Kişiye bağlı çalışmaktadır. Bir an önce iddialara cevap vermesi lazım. Ya hakkındaki bu iddiaları yalanlamalı ya da İçişleri Bakanlığı veya yargı bu konuya el atmalı. Böyle devlet yönetilmez.” dedi.

Özel İdare Malları’nın durumu hakkında da açıklamada bulunan Kocaoğlu, Yıldırım’a seslenerek, “Sayın aday samimiyse oturalım, protokol yapalım. Biz alalım mallarımızı, komisyonun da işi bitsin. Valilikte toplanalım, İzmir’in malı İzmir’de kalacak densin, protokol imzalansın, bu malları bize versinler, kendisi de kente bu jesti yapsın. Madem İzmir’e belediye başkanı olmak istiyor, adaylık aşamasında bu problemi çözmüş olalım.” şeklinde konuştu.

‘KATI ATIK ARITMA TESİSİNİ KARŞIYAKA’YA KURACAĞIZ’

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ve birçok sivil toplum kuruluşunun karşı çıktığı, Yamanlar’a yapılması planlanan katı atık bertaraf tesisine de değinen Kocaoğlu, “Bir yer buluyoruz, haydi burada üç kişi gidiyor, ‘Ya sayın başkanım, burada bu olmasın.’ diyor. Sonra bizim evsel atık tesisimiz geri kalıyor. Şimdi son bir yer üzerinde çalışıyoruz. ÇED raporu almak için ihaleye çıkıldı. ÇED raporunu aldığımızda oraya bir örnek tesis kuracağız. Vatandaş haklı, herkes haklı, çünkü bunların güzel örnekleri yok. Bugün dünyada iki sektör çok gelişiyor. İlki baca sistemleri, ikincisi de çevre yatırımları. Buraya kuracağız, ondan sonra görecek vatandaşımız ne olduğunu, karşı çıkmayacak. Belki Bergama ve Ödemiş tarafına kurmamız da gerekiyor. Böylece kentin atıklarını enerjiye, sanayi ürününe dönüştüren tesisleri kuracağız.” dedi. CİHAN

Yorumlar