Kocaoğlu: Seçimler özgürlüklerin ve demokrasinin kısıtlanmaması için çok önemli

İzmir'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kadınlar, hemcinslerine hak ve mücadele çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Kocaoğlu: Seçimler özgürlüklerin ve demokrasinin kısıtlanmaması için çok önemli

İzmir'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kadınlar, hemcinslerine hak ve mücadele çağrısı yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da kadınlara destek için meydandaydı. Burada yaptığı konuşmada yerel seçimi hatırlatarak, "Seçimler, yaşam hakkımızı korumak, özgürlüklerin, demokrasinin kısıtlanmaması için çok önemli. Hep birlikte çalışmamız gerekiyor ama bu ülke kadını erkeğiyle, çocuğu ve yaşlısıyla özgür olacaksa, hukuk devleti kurulacaksa, demokrasi gelecekse, adalet yeniden tesis edilecekse üretmemiz ve çok çalışmamız gerekiyor." dedi.

Başkan Kocaoğlu, şöyle devam etti: "Her türlü hakkı isteyelim ama bunu almamızın yolu, üretmekten ve zenginleşmekten geçiyor. Olmayan şeyin dağıtımı olmaz. Ülke fakirleştikçe o ülkede zenginler artar. 12 senedir bizim ülkemizde olduğu gibi haksız kazançtan zengin olanlar artar. Geçtiğimiz dönem hiç bayan başkan yoktu ama şu an en önemli ilçelerimizden Konak'ta ve Urla'da belediye başkan adaylarımız bayan. Belediye meclis üyelerinde bayan sayısında artış var. Geçtiğimiz döneme göre ilerleme kaydettik." CİHAN

Yorumlar