Kocaoğlu: İzmir’in belediyecilik tarihinde rekora imza attık

İzmir’de resmi olmayan sonuçlarla seçimi kazanan CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aziz Kocaoğlu, “Eğer ömrümüz olursa İzmir’de ilk defa üç seçim üst üste 15 yıl belediye başkanlığı yapmış olacağız.

Google Haberlere Abone ol
Kocaoğlu: İzmir’in belediyecilik tarihinde rekora imza attık

İzmir’de resmi olmayan sonuçlarla seçimi kazanan CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aziz Kocaoğlu, “Eğer ömrümüz olursa İzmir’de ilk defa üç seçim üst üste 15 yıl belediye başkanlığı yapmış olacağız. İzmir’in 150 yıllık belediyecilik tarihinde İzmirli hemşehrilerimizin desteğiyle bir rekora da imza atmış bulunuyoruz.” dedi. İzmir’de 10 yıldır belediye başkanlığı yaptığını ve bu sürede hiçbir ayrım yapmadan, hep mazlumun yanında, hep genel için çalışma yaptığını belirten Kocaoğlu, önümüzdeki 5 yılda da hiç ayrım yapmadan hizmete devam edeceğini söyledi.

Seçim sonuçlarının büyük oranda ortaya çıkmasının ardından Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanlığı’nda sonuçları değerlendirdi. Kesin olmayan sonuçlara göre belediye başkanlığına yüzde 50’nin üzerinde oyla tekrar seçildiğini belirten Kocaoğlu, belediye kurulduğundan bu tarafa en uzun Eşref Paşa’nın 1895 – 1907 arasında 12 yıl belediye başkanlığı yaptığını, kendisinin de ömrü olursa İzmir’de ilk defa üç seçim kazanarak üst üste 15 yıl belediye başkanlığı yapmış olacağını belirtti. Kocaoğlu, bu sonuçla İzmir’in 150 yıllık belediyecilik tarihinde bir rekora imza atmış bulunduğunu söyledi.

"SONUÇLARDAN SON DERECE MEMNUNUZ"

Seçim sonuçlarından son derece memnun olduğunu ifade eden Kocaoğlu, “Hepinizin bildiği gibi İzmir’de her seçim ahenk içinde geçiyor, centilmence geçiyor. Bu seçimde daha çok genel siyasete yönelik bir kampanya yapılmasına rağmen biz sürekli centilmence bu yarışı götürerek İzmir’in farkını örnek olma durumunu, ülkemize, dünyaya gösterdik. Bu da İzmir’in ayrı bir özelliği. Tabi seçimlerde istatistiki verilere bakarak herkes bir yorum yapabilir. Biz de AK Parti 49.8’den 43’e, 7 puan gerilemiş. Biz de 43.9’dan 51’e çıkmış durumdayız. En son 2011 seçimlerini baz alırsak, böyle bir durumdayız.” dedi.

Kentin 10 yıldır belediye başkanlığınızı yaptığının altını çizen Kocaoğlu, bu sürede hiçbir ayrım yapmadan, hep mazlumun, genelin yanında çalıştıklarını belirtti. Önümüzdeki 5 yılda da hiç ayrım yapmadan bütün belediye başkanları ve meclis üyeleriyle el ele vererek İzmirlilerin kendilerine gösterdiği teveccühe layık olmaya çalışacaklarını vurgulayan Kocaoğlu, “Üzerimizde çok büyük bir sorumluluk var. Bu teveccüh bizim daha fazla çalışmamızı ve üretmemizi, daha fazla hizmet etmemizi gerektiriyor. Bunun bilincindeyiz.” şeklinde konuştu.

Seçimlerde rakibi olan Binali Yıldırım’ın İzmir’in milletvekili olduğunu da hatırlatan Kocaoğlu, “Bundan sonra Yıldırım’ın milletvekilliği süresince İzmir’in projelerini birlikte takipçi olacağını sanıyorum. Kampanya sürecinde İzmir’i daha iyi tanıma ve sorunlarına daha iyi vakıf olma gibi bir deneyim kazandığına inanıyorum. Umuyorum önümüzdeki dönemde Ankara’da İzmir’in, belediyenin, projelerini canhıraş bir şekilde takip eder.” şeklinde konuştu.

Kocaoğlu, kendisinin başarıyı elde etmesine katkısı olan partililere ve İzmirlilere teşekkür ederek, “Ülkemize kentimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. Kocaoğlu, ilk projesinin tramvayın temelini atmak olduğunu sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar