Kocaoğlu: Gezi’ye kadar katılımcı yönetim anlayışını el yordamıyla uyguluyorduk

Ege Bölgesi Federasyonlar Birliği Platformu’na üye derneklerin temsilcileriyle biraraya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Demokrasinin olmazsa olmazı olan katılımcı yönetim anlayışını, Gezi’ye kadar biz de uyguluyorduk ancak eleştir.

Google Haberlere Abone ol
Kocaoğlu: Gezi’ye kadar katılımcı yönetim anlayışını el yordamıyla uyguluyorduk

Ege Bölgesi Federasyonlar Birliği Platformu’na üye derneklerin temsilcileriyle biraraya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Demokrasinin olmazsa olmazı olan katılımcı yönetim anlayışını, Gezi’ye kadar biz de uyguluyorduk ancak eleştiriye kendimizden başlamak gerekirse biz bunu el yordamıyla yapıyorduk. Şimdi ise bütün düşünce ve projelerimizi her aşamada paylaşıyoruz ve bundan da son derece memnunuz. Örneğin tramvay projemizde yaptığımız ufak bir değişikle bütün meslek odalarının onayını aldık.” dedi.

Başkan Kocaoğlu, Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’ndeki gerçekleşen kahvaltılı buluşmada, platforma üye derneklerin 50’ye yakın temsilcisiyle görüştü, şehre ilişkin talep ve şikayetlerini dinledi. Şehir yönetiminde katılımcılık anlayışını benimsediklerini belirten Kocaoğlu, bugüne kadar bir bölgeye yapılacak yatırıma o bölgenin temsilcileriyle, muhtarlarla, orada örgütlenmiş sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleriyle birlikte karar verdiklerini söyledi. İzmir’deki hemşehri derneklerini biraraya getirecek bir düzenleme için çalıştıklarını da kaydeden Kocaoğlu, böylece şehirlilerin birbirini tanımasını ve kaynaşmasını sağlayacaklarını ifade etti. Türkiye’de yoğun göç alan şehirlerin başında gelen İzmir kadar gelen insanları bu kadar kabullenmiş, ayrım yapmadan kucak aşmış başka bir yer olmadığını savunarak, “Bütün problemleri aşıyoruz. Hiçbir yerde bir belediye başkanını, sivil toplum örgütleri başkanlarını halkın içinde tavla oynarken, çay içerken, oradan geçen taksiciyle, ayakkabı boyacısıyla muhabbet ederken göremezsiniz. Bu büyük bir zenginliktir. Paylaşmak budur.” şeklinde konuştu. Sivil toplum kuruluşlarının belirli amaçlar doğrultusunda çalışan, siyasi partilerin ise daha makro hedeflere kilitlenmiş kurumlar olduğunu vurgulayan Kocaoğlu, yerel yönetimlerin de siyasi partilerle şehir arasında köprü olduğunu söyledi: “Bir belediye başkanı, ‘Ben şu partidenim’ diyemez, böyle bir hakkı yoktur. Millet ona oy verirken, ‘Şu partinin belediye başkanı’ diye oy vermez. Belediye başkanı, ‘Ben bu kenti adil yöneteceğim, herkese eşit davranacağım, herkesin hakkını koruyacağım ve herkese hizmet davranacağım.’ diye seçilir.” CİHAN

Yorumlar