Kocaeli-Haliç arasındaki deniz uçağı seferi 2 Ocak'ta başlayacak

Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde Kocaeli ulaşımında çağ atlatacak bir proje daha uygulamaya geçiyor.

Google Haberlere Abone ol
Kocaeli-Haliç arasındaki deniz uçağı seferi 2 Ocak'ta başlayacak

Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde Kocaeli ulaşımında çağ atlatacak bir proje daha uygulamaya geçiyor. Türk Hava yolu şirketi Seabird, Kocaeli - Haliç (İstanbul) arasında deniz uçağı seferlerine 2 Ocak Perşembe günü başlayacak. Tarifeli seferler için bilet satışları ise yarın itibariyle www.flyseabird.com internet adresi üzerinden yapılabilecek.

Seabird Havayolları konuyla ilgili Sekapark Palmiye Kafe’de basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Ömer Polat ve Seabird Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kürşad Arusan açıklama yaptı.

Başkan Danışmanı Ömer Polat, 2005 yılında Büyükşehir’in deniz uçağıyla İzmit Körfezi’nde denetimlere başlayarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiğini hatırlatarak “Şimdi de Kocaeli Büyükşehir olarak bu alanda sivil taşımacılığın başlamasına öncülük ediyoruz. İleride herkesin kapısında otomobil gibi deniz uçaklarının da olmasının önünü açtık. Bu çalışma Türkiye’de büyümenin en güzel örneklerinden biridir”dedi. Bir zamanlar bu tür uçakların sadece televizyonlarda görüldüğünü belirten Başkan Danışmanı Polat, “Türkiye’de başlayan yeni bir hizmet olduğu için bu bir kamu yatırımıdır”diye konuştu.

Seabird Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Arusan ise Kocaeli’nin deniz taşımacılığı konusunda öncü rol üstlendiğini belirterek, “Biz bunu yolcu taşımacılıyla devam ettiriyoruz. Kocaeli- Haliç uçuşları Türk havacılığı ve deniz-kara entegre hava ulaşımında, Bursa-Haliç projesinden sonra önemli bir diğer model olacaktır. Geçtiğimiz aylarda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun davetiyle İzmit’e uçtuk. Demo seferimizi yaptık. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi deniz-hava taşımacılığına önem veren bir belediye ve onların bize vermiş olduğu altyapı desteği ile çalışmalarımızı tamamladık.’’ dedi.

Seabird Havayolları, 2 Ocak Perşembe günü başlayacağı deniz uçağı seferleri ile Kocaeli’yi İstanbul’a bağlayacak. Yoğun trafikte karayolu ile yaklaşık 2.5 saat yapılan yolculuk, deniz uçağı ile sadece 22 dakika sürecek. Deniz uçakları, bu noktalar arasında seyahat eden sanayici ve iş adamları ile diğer tüm yolcuların zamandan tasarruf etmelerini sağlayacak.

Uçuşlar ilk olarak hafta içi her gün sabah ve akşam iki sefer halinde yapılacak. Talep üzerine hafta sonu uçuşları da gerçekleştirilecek. Her biri 18 yolcu kapasiteli dört uçakla yapılacak uçuşlar için 97, 117 ve 157 lira olmak üzere üç ayrı bilet tarifesi uygulanacak. Bilet satışları havayolu şirketinin www.flyseabird.com internet adresi üzerinden yapılabilecek. Uçaklar kalkışlarını Sekapark alanı içerisinde yapılan terminalden gerçekleştirecek. Özellikle havaların ısınmasıyla birlikte talebin artması da dikkate alınarak uçak sayısı ve seferlerin arttırılması hedefleniyor. 2014 yılı içerisinde Gökçeada, Ayvalık, Marmaris, Göcek ve Antalya seferlerinin de başlaması planlanıyor.

Seabird, Türkiye’nin denizlerinde bu alternatif hava taşımacılığını ilk yapan Kanadalı iş ortağı bulunan bir Türk havayolu şirketi. Deniz taşımacılığına 2012 yaz sezonunda Haliç, Alaçatı, Bozcaada ve Bodrum ile başlayan firma, Nisan 2013’ten bugüne kadar da Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Haliç – Gemlik arasında 1480 uçuşta yaklaşık 14 bin yolcuyu güvenle taşıdı. Seabird, 2014 senesinde Gökçeada, Ayvalık, Marmaris, Göcek ve Antalya’ya da uçak seferleri başlatacak.
CİHAN

Yorumlar