Kobani Olaylarında Ölen Kaçaroğlu'nun Linç Görüntüleri Ortaya Çıktı

İzmir'de, Kobani olayları sırasında ölen Ekrem Kaçaroğlu'nun, hastaneye götürülmeden önce yerde yaralı halde yatarken saldırıya uğradığı anların görüntüleri ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Kobani Olaylarında Ölen Kaçaroğlu'nun Linç Görüntüleri Ortaya Çıktı

İzmir'de, Kobani protestoları sırasında, silahla vurulduktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Ekrem Kaçaroğlu'nun, ağır yaralı vaziyette yerde yatacağı sırada, bir grubun linç girişiminin polis kameralarınca kaydedildiği ortaya çıktı.

DAVA DOSYASINA GİRDİ

Bu görüntüler, haklarında yaşam boyu hapis cezası istenen sanıklar K.A., M.K., R.A. ve S.D.'nin yargılanacağı dava dosyasına girdi. Geçen sene 7 Ekim'de, Kobani'ye yönelik IŞİD saldırılarını Bornova'da protesto eden gruba polis ekipleri müdahale bulundu.

YERDE YATARKEN DÖVÜLDÜ

Bu sırada 38 yaşındaki Ekrem Kaçaroğlu, kimliği belirsiz şahısların açtığı ateş neticesinde yaralandı. Kanlar içerisinde yerde yatan Kaçaroğlu'na daha sonra, fiil yapanlara reaksiyon belli eden bireyler saldırıp, dövdü.

HASTANEDE HAYATA VEDA ETTİ

Ağır yaralanan ve Ege Üniversitesi Hastanesi'nde sıkı bakım ünitesinde tedaviye tahsil edilen Ekrem Kaçaroğlu, 10 Ekim'de hayatını kaybetti.

TOMA'DAKİ KAMERALAR GÖRÜNTÜLEDİ

Olayın peşinden tetkik oluşturan polis, TOMA'nın üstündeki kameralardan çekilen görüntülerden Ekrem Kaçaroğlu'na saldırdıkları ve silah kullandıkları saptanan R.A., kardeşi K.A. ile akrabaları bulunan S.D. ve M.K.'yi gözaltına aldı. İzmir 4'üncü Sulh Ceza Hakimliği, Kaçaroğlu'nun ne biçimde ve kim sebebi ile yere düşürüldüğünün bilinmediği belirtip, yerdeyken yaralıya eylemde bulunduklarından, K.A. ve M.K. için tutuklama kararı verdi.

SERBEST KALDILAR

Silahla ateş açan R.A. ve S.D.'nin Kaçaroğlu'na yönelik eylemde bulunduklarına dair yeterli, canlı kanıt elde edilemediğinden de tutuksuz yargılanmak üzere özgür bıraktı. Tutuklu K.A. ve M.K. de daha sonra avukatlarının itirazı üzerine, İzmir 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği sebebi ile özgür bırakıldı. Sanıklar ise göstericilerin kendilerine saldırması üstüne canlarını korumak istediklerini ileri sürdü.

ÖMÜR BOYU HAPİSLERİ İSTENDİ

Ekrem Kaçaroğlu'nun öldürülmesiyle ilgili iddianame hazırlandı ve sanıklar K.A., M.K., R.A. ve S.D. meselesi için yaşam boyu hapis cezası istendi. Sanıkların, 25 Mart'ta İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacakları söylendi.

YERDE YARALI YATARKEN SALDIRDILAR

Dava dosyasına polis kamerası görüntüleri de girdi. Bu görüntülerde Ekrem Kaçaroğlu'nun, silahla vurulduktan sonra yere düşmesinin derhal ardından, o alanda görüntülenmeye başladığı anlaşıldı. Görüntülerde, eylemcilere reaksiyon belli eden mahalle sakinlerinin, yaralı şekilde yerde yatan Ekrem Kaçaroğlu'nu tekmelemeleri, bununla birlikte ellerindeki sopalarla vurmaları da yeraldı.

Bir zaman bu grubun içerisinde kalan Ekrem Kaçaroğlu'nu, daha sonra hadise yerine gelen sivil ve çevik takat polislerinin kurtarma anlarının da gene görüntülendiği anlaşıldı. Ayrıca, Ekrem Kaçaroğlu, ağır yaralı şekilde yerde yatacağı sırada hem ona, hem de başında ağlayan yakınlarına yönelik gene mahalle sakinlerince yapılan saldırılar da görüntülerde yer aldı

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar