KMÜ'de İngilizce öğrenme tekniği anlatıldı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) ‘İngilizce Öğrenme Teknikleri’ konulu seminer verildi.

Google Haberlere Abone ol
KMÜ'de İngilizce öğrenme tekniği anlatıldı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) ‘İngilizce Öğrenme Teknikleri’ konulu seminer verildi. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen ve Sosyoloji Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen semineri Nejat Alperen sundu.

Akademisyenler ve öğrencilerin takip ettiği seminerde, hayata bir adım önde başlamak için İngilizce öğrenmenin olmazsa olmaz olduğunu vurgulayan Nejat Alperen, "İngilizce öğrenmek için ilk şart İngilizceyi sevmektir. Bu dili öğrenebileceğinize inanmak bu işin üstesinden gelmeniz için ilk adımınız. İkinci olarak yapmamız gereken ise İngilizce ile ilgili önyargılarınızdan kurtularak, İngilizce öğrenmenin kendi elinizde olduğunu bilmekten geçiyor." dedi.

İngilizce öğrenme teknikleri hakkında bilgiler veren Alperen, bilinçaltını etkilemeyi hedefleyen (subliminal) mesajlar ile insan beyninin uyku esnasında kayıt yaptığını dile getirerek insan kulağının belirli bir frekans aralığındaki sesleri duyabildiğini fakat beynimizin daha gelişmiş bir algılama yeteneğine sahip olduğunu kaydetti. Alperen, bilinçaltı uyku yöntemiyle insanların uyku halinde duyamadıkları sesleri bile algılama yöntemiyle öğrenmeye devam ettiğinin altını çizdi.

Öğrenme teknikleri üzerine değerlendirmelerde bulunan Nejat Alperen, insanların okuyarak yaptıkları öğrenmede alınan verimin yüzde 20-25, dinleyerek yaptıkları öğrenmede yine aynı şekilde verimin yüzde 20-25 olduğunu fakat uygulayarak gerçekleştirdikleri öğrenme metodunda ise elde edilen verimin yüzde 75 oranına kadar çıktığını vurguladı. CİHAN

Yorumlar