Klimasız okulda KPSS’ye giren adaylar isyan etti

Öğretmenlik ve kamudaki A ve B grubu kadrolar için yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), Adana’da klimasız bir okulda adaylar için çileye dönüştü. Merkez Seyhan ilçesinde 3 yıl önce hizmete giren Adana Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde...

Google Haberlere Abone ol
Klimasız okulda KPSS’ye giren adaylar isyan etti

Öğretmenlik ve kamudaki A ve B grubu kadrolar için yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), Adana’da klimasız bir okulda adaylar için çileye dönüştü. Merkez Seyhan ilçesinde 3 yıl önce hizmete giren Adana Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde klimaların bulunmadığı salonlarda yaklaşık 35 derece sıcaklıkta sınava giren adaylar olumsuz etkilendiklerini söyledi.

    Yüzlerce öğrencinin sınava girdiği okulun pencereleri açılarak, hava sirkülasyonu sağlandı. Güneş alan sınıfların ise perdeleri çekildi. Kimi adayların sınav kağıtları ile serinlemeye çalıştıkları görüldü. Okul çevresinde çocuklarını bekleyen veliler de Adana’da temmuz sıcaklığında klimasız okulda sınav yapılmasına tepki gösterdi.

    İlk kez deneme amaçlı sınava giren Gizem Başaran, sınıfların sıcaklığından yakındı. Başaran, “İlk başta çok etkilendik. Ama daha sonra biraz alıştık. Pencere açmak; pencere tam açılmayınca araya silgi koymayı isteyenler oldu. Sıcak dolayısı bazı arkadaşların konsantrasyonu bozuldu." dedi.

    Kerim Çalı ise yoğun sıcaktan şikayetçi oldu. Çalı, "İçerde klima falan yoktu. Havasız ve çok sıcak. Güneş gören güney cepheler daha fazla etkilendi." ifadelerini kullandı. Gülmen Tümer, benzeri bir yakınmada bulundu. Tümer, "Burası Adana, çok sıcak. Bir yandan kendimizi yellerken diğer taraftan soruları çözdük." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar