KKYDP Ekonomik Yatırımlar Projesi'ne 27 başvuru kabul edildi

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) projesine toplamda 28 başvuru yapıldığını belirtti. KKYDP Ekonomik Yatırımlar 8. Etap başvurularının 11 Şubat tarihinde tamamlandığın kaydeden...

Google Haberlere Abone ol
KKYDP Ekonomik Yatırımlar Projesi'ne 27 başvuru kabul edildi

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) projesine toplamda 28 başvuru yapıldığını belirtti.

KKYDP Ekonomik Yatırımlar 8. Etap başvurularının 11 Şubat tarihinde tamamlandığın kaydeden Vali Aksoy, şunları ifade etti: “Başvurusu yapılan 28 projenin 27 tanesi İl Proje Değerlendirme Komisyonu'nca uygun görülerek, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na gönderilmiştir. Gönderilen projelerin tamamı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca destekleme kapsamına alınmıştır. Hibe almaya hak kazanan 27 projenin toplam proje tutarı 17 milyon 965 bin 460,79 TL ve talep edilen hibe miktarı ise 7 milyon 849 bin 777,91 TL’dir. Programa alınan projeler aralık ayına kadar tamamlanacaktır. Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı'nın amaçları; kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi ile alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, tarımsal makine kullanılmasının artırılması, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, basınçlı sulama sistemlerinin yaygınlaştırılması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma projeleri etkinliklerinin artırılması, kırsal toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulması, tarımsal üretim ve tarımsal sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesidir.”

Hibe sözleşmesinden yararlanacak yatırımcıların sektörel bazda dağılımları hakkında da bilgi veren Vali Aksoy, “18 adet bitkisel ürün işleme paketlenmesi ve depolanması, 6 adet hayvansal ürün işlenmesi paketleme ve depolanması, 2 adet tarımsal ürünlerin depolanması ve 1 adet koyun keçi ve manda konusunda sabit yatırım olmak üzere toplamda 27 adettir. İlimiz tarımına önemli katkılar sağlayan kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı ekonomik yatırımlar kapsamında ilimizde 2007 yılından itibaren uygulanan proje kapsamında bugüne kadar 119 proje yatırım programına alınarak tamamlanmıştır. Tamamlanan bu projelerin 50 milyon 336 bin 215, 30 TL'lik proje tutarına karşılık 23 milyon 412 bin 503, 78 TL hibe desteği ödemesi yapılmıştır. Projeler kapsamında yaklaşık bin 200 kişiye iş istihdamı sağlanmıştır.” diye ifade etti.

CİHAN

Yorumlar