KKTC Barış ve Özgürlük Bayramı Mersin'de de kutlandı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 40. yıldönümü Mersin'de de kutlandı. Cumhuriyet Alanı'nda yapılan törene Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren,...

Google Haberlere Abone ol
KKTC Barış ve Özgürlük Bayramı Mersin'de de kutlandı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 40. yıldönümü Mersin'de de kutlandı.

Cumhuriyet Alanı'nda yapılan törene Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Haluk Tunçşu, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Ömer Uyan, İl Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Bahar, KKTC Mersin Konsolosu Zalihe Erden ile çok sayıda mücahit ve gazi ile vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasının ardından Dz. Kr. Binbaşı Hızır İlyas Gürsoy günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Gürsoy, Türk Ordusunun ve Türk milletinin Kıbrıs Türk Halkının her zaman yanında olacağını vurguladı. Kuzey Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı’nı (TMT) temsilen konuşan TMT Mücahitler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Güner Rıfkı; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin temelinde şehitlerin canı ve kanı bulunduğunu, Cumhuriyeti yaşatmak ve yüceltmenin asli ve milli görevleri olduğunu kaydetti. Devletin bugünkü sınırlarının 40 yıl önce Barış Harekatı ile çizildiğini ifade eden Rıfkı; 40 yıldır Anavatan Türkiye’nin desteği ile tam bir barış, emniyet ve huzur içerisinde yaşadıklarını belirtti ve “Anavatanım, Türkiye’m, Mehmet’im sizlere bir kez daha şükranlarımızı sunuyorum.” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi'nin gösterisinin ardından Vali Güzeloğlu törene katılan mücahit ve gazilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

CİHAN

Yorumlar