Kızıltepe'de sokak olayları başladı, esnaf kepenk kapattı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde BDP tarafından organize edilen Nevruz etkinliğinden sonra olaylar çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Kızıltepe'de sokak olayları başladı, esnaf kepenk kapattı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde BDP tarafından organize edilen Nevruz etkinliğinden sonra olaylar çıktı. Göstericilerin sokak aralarına dağılıp polise taş atması ile başlayan olaylar üzerine, esnaf dükkânlarını kapatmak zorunda kaldı. Haftanın ilk iş günü büyük sıkıntı yaşayan esnaflar, olayların büyümesi ile can ve mal güvenliklerini korumak zorunda kaldıklarını belirtti.

İlçe merkezinde başlayan olaylar devam ediyor. Sokak aralarında ateş yakıp slogan atan göstericilere polis, biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. KCK Yürütme Konseyi Üyesi Murat Karayılan’ın çözüm sürecinde artık hükümeti muhatap almadıklarını açıklamasından sonra olayların büyümesi dikkat çekti. Göstericiler sık sık Öcalan lehine slogan attı. Polis, göstericilerin bir araya gelmesini engellemek için sık sık biber gazı kullandı.

Duruma tepki gösteren esnaflar, olaylar nedeniyle büyük sıkıntı yaşadıklarını belirtti. İsmini vermek istemeyen bir esnaf, can ve mal güvenliklerini korumak için ekmek kapılarını kapattıklarını bildirdi. Bazı esnaflar ise hükümetin çözmesi gereken sorunlarla ilgilenmediğini belirterek, “Asıl çözülmesi gerek sorunlar bunlar. Şimdilerde ortaya çıkan yolsuzlukları kapatmak için savaş açmış durumdalar. Gerçeklik burada. İş yerimizi açıp çalışamıyoruz. Çocuklar taş atıyor, ateş yakıyor. Esnaf, halk zarar görüyor. Bugün ilgilenilen konular ise bambaşka.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar