Kızıltepe'de çıkan kemiklerin Abdurrahman Coşkun'a ait olduğu kesinleşti

Geçtiğimiz yıl Haziran ayında Mardin Kızıltepe Aysun köyünde yapılan kazılarda ortaya çıkan 3 insana ait kemiklerden birinin 1995 yılında Dargeçit ilçesinde gözaltına alınıp kendisinden bir daha haber alınmayan Abdurrahman Coşkun’a ait olduğu olduğu kesi.

Google Haberlere Abone ol
Kızıltepe'de çıkan kemiklerin Abdurrahman Coşkun'a ait olduğu kesinleşti

Geçtiğimiz yıl Haziran ayında Mardin Kızıltepe Aysun köyünde yapılan kazılarda ortaya çıkan 3 insana ait kemiklerden birinin 1995 yılında Dargeçit ilçesinde gözaltına alınıp kendisinden bir daha haber alınmayan Abdurrahman Coşkun’a ait olduğu olduğu kesinleşti.

     Mardin'in Kızıltepe ilçesi Aysun köyünde 10 Haziran 2013 tarihinde kuyularda yapılan kazılarda ortaya çıkan kemikler, İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Coşkun’un ailesinden alınan DNA örneklerinin ardından kemiklerin Abdurrahman Coşkun’a ait olduğu belirlendi.

    İHD Temsilcisi avukat Erdal Kuzu, Abdurrahman Coşkun'un ailesi ile birlikte basın açıklaması yaptı. Erdal Kuzu, devlet politikası olarak sistematik bir şekilde uygulanan zorla kaybettirilme politikaları sonucunda Mardin il ve ilçelerinde 1993 ve 1996 yılları arasında 55 sivilin ortadan kaybolduğunu anlattı.

    Geçen yıl Aysun köyünde yapılan kazılarda ortaya çıkan 3 insana ait kemiklerden birinin Abdurrahman Coşkun’a ait olduğu olduğunun kesinleştiğini söyleyen Kuzu, "Diğer 2 kişiye ait kemikler üzerindeki tıbbî çalışmanın da yakın zamanda sonuçlanmasını bekliyoruz.” dedi. CİHAN

Yorumlar