Kızılay yardım TIR'ı, dualarla Telafer'e uğurlandı

Türk Kızılayı Zonguldak Şubesi tarafından Türkmenler için toplanan yardım malzemeleri yüklü TIR, Irak’ın Telafer kentine dualarla uğurlandı. Kızılay'ın, Telafer'deki Türkmenler için başlattığı yardım kampanyasında toplanan 70 bin...

Google Haberlere Abone ol
Kızılay yardım TIR'ı, dualarla Telafer'e uğurlandı

Türk Kızılayı Zonguldak Şubesi tarafından Türkmenler için toplanan yardım malzemeleri yüklü TIR, Irak’ın Telafer kentine dualarla uğurlandı.

Kızılay'ın, Telafer'deki Türkmenler için başlattığı yardım kampanyasında toplanan 70 bin liralık çocuk bezi, çocuk maması, giyim eşyası ve kuru gıdalar paketler halinde TIR'a yüklendi. TIR’ı yolcu etmeden önce yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Zonguldak Valisi Ali Kaban’ı makamında ziyaret eden Kızılay Şubesi Başkanı Nihat Aygün, “Irak'taki Türkmen kardeşlerimiz çok kötü durumda yaşıyor. Çocuklar açlıktan ölüyor. Soydaşlarımız için başlattığımız kampanyadan elde ettiğimiz yardım malzemelerini gönderiyoruz. Kampanyamıza destek veren ve bu konuda duyarlılık gösteren vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

Zor durumdaki soydaşlara yapılan yardımın önemine değinen Vali Kaban ise Kızılay'ın yaptığı hizmetlerin takdire şayan olduğunu kaydetti.

Kızılay yardım TIR’ı, Valilik önünde yapılan dua töreninin ardından Irak’ın Telafer kentine uğurlandı. CİHAN

Yorumlar