Kızılay Meydanı'nda 'demokrasi nöbeti'

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: "Milletimiz bir tarih yazdı. Vatandaşlarımızın 7 Ağustos'a kadar meydanları bırakmaması lazım. 7 Ağustos'ta da demokrasi nöbetini hep beraber İstanbul'da Sayın Cumhurbaşkanı'mızın başkanlığında taçlandırmamız lazım"

Google Haberlere Abone ol
Kızılay Meydanı'nda 'demokrasi nöbeti'
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, milletin 15 Temmuz'da tarih yazdığını belirterek "Vatandaşlarımızın 7 Ağustos'a kadar meydanları bırakmaması lazım. 7 Ağustos'ta da demokrasi nöbetini hep beraber İstanbul'da Sayın Cumhurbaşkanı'mızın başkanlığında taçlandırmamız lazım" dedi.

15 Temmuz Kızılay Demokrasi Meydanı'nda Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından kumanya dağıtımı yapıldı.

Vatandaşlara makarna ikramında bulunan Hisarcıklıoğlu, TOBB'un 15 Temmuz gecesinde darbe girişimine ilk tepki gösteren sivil toplum kuruluşlarından birisi olduğunu belirterek o günden bu yana Bakanlık, TMO ve sanayicilerin katkısı ile vatandaşların yemek ve su ihtiyaçlarının giderilmesi için çalıştıklarını ifade etti.

Hisarcıklıoğlu, milletin 15 Temmuz'da tarih yazdığını dile getirerek "Vatandaşlarımızın 7 Ağustos'a kadar meydanları bırakmaması lazım. 7 Ağustos'ta da demokrasi nöbetini hep beraber İstanbul'da sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında taçlandırmamız lazım" diye konuştu.

TMO Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu da 15 Temmuz'dan bu yana her akşam yaklaşık 10 bin kişiye yemek dağıttıklarını ifade ederek demokrasi nöbetinde vatandaşlara ellerinden geldiği kadar hizmet vermeye çalıştıklarını aktardı.

Dağıtıma, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Faik Yavuz ve Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Ayhan Karayama da katıldı.

Yorumlar