Kırşehir'de 'Herkes O'nu Okuyor'

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i (sas) tanımak ye tanıtmak amacıyla ile Peygamber Yolu Derneği tarafından düzenlenen 'Herkes Onu Okuyor' yarışmasına Kırşehir’den büyük destek geldi.

Google Haberlere Abone ol
Kırşehir'de 'Herkes O'nu Okuyor'

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i (sas) tanımak ye tanıtmak amacıyla ile Peygamber Yolu Derneği tarafından düzenlenen 'Herkes Onu Okuyor' yarışmasına Kırşehir’den büyük destek geldi. Şehirde on binlerce kişi Efendimiz’i okuyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ahi Din Görevlileri Derneği (ADİNDER), yarıma başvurularının günden güne artarak devam ettiği vurgulandı.

‘Peygamber Yolu Derneği’ tarafından projelendirilen ‘Herkes O’nu Okuyor’ yarışması ‘kaybedeni olmayan yarışma’ olarak nitelendiriliyor. Türkiye genelinde yapılan yarışmanın Kırşehir ayağındaki takibi Kırşehir de Ahi Din Görevlileri Derneği (ADİNDER) tarafından yürütülüyor. Dernekten yapılan açıklamada, “Türkiye genelinde milyonların Kırşehir de 10 binlerin katılımının hedeflendiği bu yarışmada birçok ödül dağıtılacaktır. Efendimiz’in (sas) hayatı, güzel ahlakı ve barışçıl kişiliğinin anlatılacağı kampanya sonunda yapılacak sınavda, dereceye girenlere, 3 umre, 11 bilgisayar, 11 bisiklet ve yüzlerce sürpriz hediye verilecek.” denildi.

Kampanyada ortaokul, lise ve yetişkinler için 3 ayrı kategoride belirlenen kitaplar okunacak. Ortaokul için Rahime Kaya’nın ‘Efendiler Efendisi Hazreti Muhammed’, lise için Reşit Haylamaz’ın ‘Efendimiz’ kitabı ve yetişkinler için ise Fethullah Gülen Hocaefendi’nin ‘Sonsuz Nur’ serisi okunacak. 7 Ocak-24 Mart arasında bu kitapları okuyan herkes sınava tabi tutulacak. Başvurular www.herkesonuokuyor.com internet sitesi üzerinden yapılacak. Derneğin açıklamasında şu görüşlere yer verildi: “Kampanya, insanların Efendimiz’i okuması tanıması amaçlı yapılıyor. Sadece bir yıllık bir program değil; önümüzdeki yıllarda da tekrarlanacak. Her yıl Peygamberimiz’in bir yönü ön plana çıkarılacak. Efendimiz’i tanımadığımız çok aşikâr. Mevlid Kandili’yle Kutlu Doğum arasındaki maneviyatlı atmosferden de istifade ederek Peygamber Efendimiz’i anlatmayı istiyoruz. Hem kitap okuma alışkanlığı kazandırmak hem de efendimizin ahlakı ile ahlaklanmak. Dolayısıyla Kur’an ahlakı ile ahlaklanmak hedefimizdir.”
CİHAN

Yorumlar