'Kırmızılı Kadın' davasında karar verildi!

Gezi Parkı olaylarının sembolü ''kırmızılı kadın'' davasında mahkeme kararını verdi.

Google Haberlere Abone ol
'Kırmızılı Kadın' davasında karar verildi!
Kırmızı elbisesi, omzundaki alışveriş çantası ve arkaya savrulan saçlarıyla Türkiye'nin her yerine yayılan Gezi Parkı protestolarının sembolü haline gelen 'Kırmızılı Kadın'' Ceyda Sungur'a yakın mesafeden biber gazı sıkarak görevi kötüye kullandığı öne sürülen Polis memuru Fatih Zengin'in yargılandığı davada 5. duruşmada karar verildi.
KARAR DURUŞMASINA SANIK VE ŞİKAYETÇİ HAZIR BULUNDU
İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 73. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Fatih Zengin ve şikayetçi Ceyda Sungur hazır bulundu.
"SANIĞIN CEZALANDIRILMASINI TALEP EDİYORUZ"
Ceyda Sungur'un avukatı İlkay Bahçetepe savunmasında müvekkilinin Anayasal toplanma ve basın açıklaması yapma özgürlüğünün kısıtlandığını belirtti. Sanıktan şikayetçi olduklarını tekrarlayan Avukat Bahçetepe, "Kimyasal silah olarak kabul edilebilecek biber gazı ile müvekkilimin herhangi bir şiddet içeren eylemi olmamasına ve herhangi bir alet bulundurmamasına rağmen orantısız güç kullanılarak yaşam hakkına müdahale edildi. Sanığın bir metreden az mesafeden biber gazı kullanarak orantısız güç kullanması nedeni ile cezalandırılmasını talep ediyoruz" dedi. 
"KASTEN YARALAMA" SUÇUNDAN 10 AY HAPİS
Kısa aranın ardından kararını açıklayan mahkeme sanık Fatih Zengin'i, şikayetçi Ceyda Sungur'a karşı "Kasten Yaralama" suçunu işlediği gerekçesiyle 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanığın duruşmadaki iyi halini ve yeniden suç işlemeyeceği kanaatine varan mahkeme hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.
300 ORMAN FİDANININ 6 AY SÜREYLE BAKIM VE GÖZETİM
Sanık Fatih Zengin'e 5 yıl denetim süresine tabii tutan mahkeme, Orman İdaresi'nice temin olunacak ve gösterilecek alana 300 orman fidanı dikme, 6 ay süreyle de bakım ve gözetimi yükümlülüğü verdi.
"GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA" SUÇUNDAN 10 AY HAPİS
Mahkeme, Sanık Fatih Zengin'in müşteki Ceyda Sungur'un etrafında bulunan açık kimliği tespit edilemeyen şahıslara herhangi bir uyarı yapmadan ve talimatlara aykırı bir şekilde biber gazı sıkarak ve tekme atarak "Görevi kötüye kullanmak" suçunu işlediğinin sabit görüldüğü gerekçesiyle 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanığın duruşmadaki iyi halini ve yeniden suç işlemeyeceği kanaatine varan mahkeme hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

TOPLAM 600 FİDAN
Sanık Fatih Zengin'e 5 yıl denetim süresine tabii tutan mahkeme, Orman İdaresi'nice temin olunacak ve gösterilecek alana 300 orman fidanı ve 6 ay süreyle bakım ve gözetimi yükümlülüğü verdi.


Yorumlar